Ország-világ

2005.04.23. 00:00

Képviselőtársát perli a polgármester

Szent-Iványi Géza fóti polgármester rágalmazás miatt beperelte képviselőtársát, Vargáné Madarász Erzsébetet. Vargáné volt annak az alkalmi bizottságnak az elnöke, amely a polgármester törvénysértő eljárásaira derített fényt.

Zsidai P.

A bizottság ülését a helyi kábeltévé kétszer is adására tűzte. A polgármester szerint ezért Vargáné nagy nyilvánosság előtt követte el a rágalmazást. A vizsgálat megállapításai miatt később a képviselők fegyelmivel sújtották Szent-Iványit. Megvonták jutalmát, illetményét, és juttatásait húsz százalékkal csökkentették.

Aczél Sándor képviselő (MSZP) a Reggelnek elmondta, a bizottság többi tagja is alperes akar lenni. Tekintettel arra, hogy Vargáné nem a saját, hanem a bizottság véleményét adta elő. Az első meghallgatáson, május 4-én ők is szeretnének részt venni. A bizottság zárt ülésen akarta tárgyalni az ügyet, de a polgármester kérésére nyílt lett. Így lehetett jelen a kábeltévé is. A képviselő-testület az ügyészségre is elküldte a bizottság tényfeltáró anyagát, amelyre a mai napig nem érkezett válasz.

Jogot értelmeztetnek

A fóti MSZP az alkotmánybírósághoz fordul. Tudni szeretné, hogy a minősített többséghez az összes képviselői mandátumot kell-e figyelembe venni. Ugyanis egy lemondott képviselő miatt a szükséges tíz helyett kilencen szavazták meg a polgármester felfüggesztését. Ezt a közigazgatási hivatal nem hagyta jóvá.

a szükséges tíz helyett kilencen szavazták meg a polgármester felfüggesztését. Ezt a közigazgatási hivatal nem hagyta jóvá. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában