Ország-világ

2005.04.11. 00:00

Keresztül Budapesten

BAMA

I. kerület Boksztalálkozó
Nagy Gábor Tamás polgármester meghívta a polgárokat az április 16-i boksztalálkozóra. A Czakó utcai sportpályán szombaton 11 órakor jelen lesz Kovács Kokó István is. (kg)

II. kerület Alapkő
Holnap helyezik el a II. Rákóczi Ferenc Gimnázium újjáépítését megörökítő alapkővet és alapítólevelet. (kg)

III. kerület Gőtés-tó
Az önkormányzat programjába bekerült a Gőtés-tónak és környékének a rendbetétele. (kg)

IV. kerület KONFERENCIA
Az elővárosok és a belváros lesz témája annak a konferenciának, amit szerdán az Újpesti Városháza dísztermében tartanak. Előadást tart Derce Tamás polgármester. (nvzs)

V. kerület ÖRMÉNYEK
Kedden 4 órakor az Aranytíz Művelődési Központban az Örmény Kisebbségi Önkormányzat az örmény népirtás 90. évfordulójáról emlékezik meg. (rv)

VI. kerület VIDÁM KLUBDÉLUTÁN
Keddenként klubdélutánt rendez a Terézvárosi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesülete a polgármesteri hivatal Eötvös utcai épületében. (rv)

VII. kerület ALMÁSSY TÉR
Rendkívüli ülésen tárgyalja a képviselő-testület április 15-én az Almássy Téri Szabadidőközpont bérleti szerződését. (rv)

VIII. kerület TANÁCSADÁS
A József krt. 70. szám alatt minden kedden 16–18 óráig társasházakkal kapcsolatos témákban adnak ingyenes szaktanácsadást. (dná)

IX. kerület BESZÁMOLÓ
Dr. Gegesy Ferenc a legutóbbi testületi ülésen beszámolt az Állami Számvevőszék vizsgálatainak tapasztalatairól. (dná)

X. kerület ÜLÉS
Az önkormányzat április 21-én tartja idei negyedik képviselő-testületi ülését. (dná)

XI. kerület Műszaki Múzeum
Molnár Gyula polgármester és Kócziánné Szentpéteri Erzsébet az Országos Műszaki Múzeum főigazgatója megállapodott, hogy a múzeum két kiállítást rendez az önkormányzat épületében. (ka)

XII. kerület Polgári védelem
A hétvégén a Közép-Budai Önkéntes Polgári Védelmi Egyesület egyesületi napot rendezett a Fülemüle utcai ifjúsági táborban. Az érdeklődők a polgári védelem eszközeivel is megismerkedhetett. (ka)

XIII. kerület AKADÁLYMENTESÍTÉS
Orvosi rendelőkben, szociális intézményekben, a Nővér utcai tanuszodában, a Polgármesteri Hivatal épületében valósította meg az önkormányzat ebben az évben az akadálymentesítést. A munkálatok százmillió forintba kerültek. (nvzs)

XIV. kerület LOMTALANÍTÁS
A kerületben a 2005. évi lomtalanítást május 28. és június 1. között végzi a Fővárosi Közterület-fenntartó Rt. A részletes területbeosztásról a későbbiekben tájékoztatjuk a lakosságot. (nvzs)

XV. kerület KÖZMEGHALLGATÁS
Április 13-án Rákospalota városrész központjának szabályozási terve lesz a közmeghallgatás tárgya a polgármesteri hivatal dísztermében. Kérdéseket írásban, telefonon ( 06-80/203-804) vagy a helyszínen személyesen is fel lehet tenni. (vcs)

XVI. kerület beiratkozás
A sashalmi Waldorf iskolába is beirathatják gyermekeiket azok a szülők, akik a hagyományostól eltérő oktatásban akarják részesíttetni kicsinyüket. Az iskola kudarc nélküli tanulást ígér, sok mozgással, zenével. (ka)

XVII. kerület EMLÉKFA
A Lokálpatrióták Egyesülete elkészítette a 2005. évre szóló eseménynaptárát. Ebben felmerült, hogy az egyesület minden év majálisán egy kerületi híres ember, idén Gózon Gyula tiszteletére elültet egy fát. (dná)

XVIII. kerület ADATÜZLET
A jövőben bárki használhatja üzleti célra vagy információkérésre az önkormányzat adatállományát. Egy induló vállalkozás lekérdezheti, hogy egy városrészen életképes lehet-e egy ötödik fodrászüzlet nyitása, vagy inkább máshol keressenek üzlethelyiséget. (vz)

XIX. kerület KÖKI
Egyeztetésre hívja a kispestieket a polgármester a Kőbánya-Kispest metróállomás mellé tervezett beruházással kapcsolatban. A kerület vezetése április 18-án, délután ötkor az Eötvös József Általános Iskolában várja az érdeklődőket. (vz)

XX. kerület VERS
Egésznapos versmondó versenyt tartanak a Csiliben ma, a költészet napján. Bárki bemehet és elmondhatja, felolvashatja kedvenc versét. A részt vevők emléklapot kapnak. (vz)

XXI. kerület KITÜNTETÉS
Gulyás Gábor ügyvédet, a Városrendészeti Bizottság elnökét a Budapesti Polgárőr Szövetség Polgárőrséggel a közbiztonságért díjjal tüntették ki. (vcs)

XXII. kerület PÓDIUMEST
Kedden 19 órától folytatódik a Pódiumestek sorozat. Ezúttal Gershwinnel, a Szeress, csak szeress… című előadással. (vcs)

XXIII. kerület ARANYLAKODALOM
Házaspárok jelentkezését várják, akik 1955-ben kötöttek házasságot. Az 50 éves házassági évfordulót szeptember végén a Soroksári Napok keretében ünnepelné meg az önkormányzat. Jelentkezni lehet: Barabás Tibornénál (06-30/313-2456). (vcs)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában