Ország-világ

2005.04.05. 00:00

Kifogásolt köztisztaság

Szervezői szerint sikeres az Emeld fel a szavad – emeld fel a telefont címmel indított mozgalom. Ebben a fővárosunk gondjairól szavazók adakoznak is a megoldásra.

Kováts Antal

A főváros gondjai közül a közlekedés vezet, mondta Magyar György. A véleménynyilvánítást kezdeményező közéleti társaság elnöke az első ötszáz szavazatot érékelve számolt be az eddigi eredményekről. A 06-81/201-201 emelt díjas telefonszám hívói második helyre a köztisztaságot, harmadikra a közbiztonságot sorolták. A hívásonként befolyó 160 forint plusz áfadíjakból levonják a költségeket. A fennmaradó összeg a fő gond megoldásának alapját képezheti. A mostani forduló júniusig tart. Az akkor első helyezett problémát alpontokkal finomítják. Aztán ezekre lehet szavazni. Ősszel újabb finomítás következik. Végül már csak egy gondra összpontosítanak.

Végeredmény jövő tavaszra várható. A megoldásba be akarják vonni a kerületi és városi önkormányzatokat és a kormányt is. – Az önkormányzat nyitott minden kezdeményezésre, ami forrásokkal vagy ötletekkel segít a főváros helyzetén – mondta Lakos Imre a Reggelnek. A városüzemeltetési bizottság elnöke nem lepődött meg a felmérés eredményén. Szerinte Budapest közlekedésének két új metróra, két új hídra és körgyűrűre van legnagyobb szüksége. Hogy ez mikor valósul meg, ma még senki nem tudja.

Budapest közútjainak állapotáról megoszlik a megkérdezettek álláspontja

Kratochwill Ferenc (26): – A közlekedéssel nincs gondom, már ami a tömegközlekedést illeti. Közbiztonság tekintetében az autófeltöréseket tartom a fő problémának. A belvárosban a kutyaürülékek bosszantanak. Erről a telefonos felmérésről még nem hallottam. Hársfalvi Judit (54): – A közlekedés a fő gond. Kicsik az utak. A közbiztonsággal volt és lesz is probléma. A tisztaság szerintem Budapesten elfogadható. Hallottam már erről a felméréséről, de nem vagyok fogékony az ilyen és ehhez hasonló telefonos kezdeményezésekre. Hujber Attila (31): – A tömegközlekedést jónak tartom, a közutakon már több a kívánnivaló. Mind a tisztaság, mind pedig a közbiztoság szerintem összességében elfogadható. A Budapestiek Együtt Közéleti Társaság telefonos felméréséről eddig még nem hallottam.

– A közlekedéssel nincs gondom, már ami a tömegközlekedést illeti. Közbiztonság tekintetében az autófeltöréseket tartom a fő problémának. A belvárosban a kutyaürülékek bosszantanak. Erről a telefonos felmérésről még nem hallottam.

Hársfalvi Judit (54):

– A közlekedés a fő gond. Kicsik az utak. A közbiztonsággal volt és lesz is probléma. A tisztaság szerintem Budapesten elfogadható. Hallottam már erről a felméréséről, de nem vagyok fogékony az ilyen és ehhez hasonló telefonos kezdeményezésekre.

Hujber Attila (31):

– A tömegközlekedést jónak tartom, a közutakon már több a kívánnivaló. Mind a tisztaság, mind pedig a közbiztoság szerintem összességében elfogadható. A Budapestiek Együtt Közéleti Társaság telefonos felméréséről eddig még nem hallottam. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában