Ország-világ

2005.04.15. 07:55

Nemet Verespatakra, igent az autópályára

Két dologban foglalt rendkívül határozottan állást Bukarestben a Németh Zsolt képviselő vezette magyar delegáció, tudtuk meg Klein Andrástól, aki az Országgyűlés külügyi bizottságának titkáraként vett részt a küldöttségben. Egyrészt arra kérték a román felet, hogy ne hagyja jóvá a Verespatakra tervezett aranybánya megépítését, másrészt pedig szorgalmazták az észak-erdélyi autópálya megépítését.

Lukács János, Kolozsvár

„Ami a verespataki beruházást illeti, tárgyalópartnereink biztosítottak afelől, hogy nem fogják a gazdasági érdekeket a környezetvédelmi érdekek fölé helyezni” – mondta el lapunknak Klein András. Hozzátette, az autópálya kérdésében elsősorban az erdélyi származású képviselők értettek egyet a magyar állásponttal.
Az Országgyűlés külügyi bizottsága többek közt Markó Béla RMDSZ-elnökkel, miniszterelnök-helyettessel és Mihai Razvan Ungureanu külügyminiszterrel folytatott megbeszéléseket.

Két dologban foglalt rendkívül határozottan állást Bukarestben a Németh Zsolt képviselő vezette magyar delegáció, tudtuk meg Klein Andrástól, aki az Országgyűlés külügyi bizottságának titkáraként vett részt a küldöttségben. Egyrészt arra kérték a román felet, hogy ne hagyja jóvá a Verespatakra tervezett aranybánya megépítését, másrészt pedig szorgalmazták az észak-erdélyi autópálya megépítését. Lukács János, Kolozsvár -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában