Ország-világ

2005.04.26. 00:00

Öt és fél milliót ér a kisfiú élete

Megegyeztek a felek, ezzel lezárult az albertirsai strandbaleset két éve húzódó kártérítési pere.

Nagy E. D.

[caption id="" align="alignleft" width="133"] Dávid (=7) élete egy rácson múlt
[/caption]Az albertirsai önkormányzat ellen a tragédia után nem sokkal, még 2003-ban nyújtott be keresetet Czékus Dávid családja. A hétéves kisfiú 2003. május 26-án halt meg, miután a helyi strandon a medence lefolyója beszippantotta. A gyermek testét végül másnap találták meg.

Az ügyben büntetőeljárás indult a strand vezetője és az úszómester ellen. Úgy tudjuk, az eljárásban néhány hónapon belül születhet meg az elsőfokú ítélet. Ezzel párhuzamosan az üzemeltető ellen a családtagok, akiket időközben újabb gyermekkel áldott meg a sors, kártérítésért keresetet nyújtottak be. Ezt az ügyet sikerült lezárni hétfőn. Az egyezség részletei azonban hivatalosan nem ismertek, mert a felperes és az alperes beadványukban zárt tárgyalást kértek a Pest Megyei Bíróságtól.

Nem hivatalos források szerint a család öt és fél millió forintot kap, szemben a keresetben szereplő harmincmillió forinttal. Az önkormányzat azonban vállalta, hogy az összeget harminc napon belül kifizeti. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában