Ország-világ

2005.04.04. 08:11

Sose rágja, inkább vágja a körmét!

BAMA

Biztosan előfordult már Önnel, hogy hátrahőkölt egy üdvözlésre nyújtott ápolatlan pracli láttán. A kínos jelenetet könnyen elkerülhetné a riasztó kezek gazdája, ha naponta tíz percet körmeire fordítana. De vajon miről mesél a lerágott köröm, a beszakadt bőr?

Piszkos kezek - Gazdájuk nem tartozik a tisztaságmániás emberek közé. Aki elfelejti megsikálni körmeit, környezetére sem túl igényes. Sose felejtse ellenőrizni a kezét, mielőtt megjelenik egy fontos tárgyaláson.

Lerágott körmök - A körömrágás nem az ideges emberek szokása. Inkább a szórakozott, gondolatban mindig máshol járó művészlelkekre jellemző. Általában szeretetre méltó figurák, de csekkjeink befizetését vagy a nagybevásárlást ne bízzuk rájuk.

Beszakadozott körömágy - Lelki gondokról, idegkimerültségről árulkodik. Az ilyen ember állandó stresszben él, feszültségét teste öntudatlan nyúzásával vezeti le. A fájdalom ellenére képtelen megszabadulni rossz szokásától. Érzékenysége mögött dühkitörésre hajlamos jellem lapul.

Ápolt kéz - Kiegyensúlyozott személyiség. Mindenre és mindenkire tud időt szakítani. A testápolás életének része. Tekintetét mások hiányosságai sem kerülik el. Tökéletes partner, figyelme kiterjed társa ápolt megjelenésére is.
 Á. N. T

A köröm növekedését nemcsak a tápanyagok befolyásolják. Számít a munkavégzés körülménye és az évszakok váltakozása. Körmeinket vághatjuk vagy reszelhetjük. Ha nagyon megnőnek, jobb az ollóval kezdeni. Repedezett, lemezesen hámló körmünket langyos olíva- vagy kukoricacsíra-olajban áztassuk. A tápláló fürdő előtt mossuk le a lakkot. A kemény, benőtt körmöket csak szakember tudja rendbe tenni. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában