Ország-világ

2005.04.08. 00:00

Százhuszonötmilliót költöttek a falura

Nagy Vajda Zsuzsa

– Ha kinézek az ablakon azt látom, hogy dolgoznak a kertészek, a díszburkolat-építők, a templomfelújítók. A nemrég átépített iskola bejárata is átalakul. Portásfülke és kerékpártároló épül ide – meséli büszkén Varró István. Tápiógyörgye polgármestere elmondta, hogy az utóbbi másfél évben összesen 125 millió forintot költöttek falufejlesztésre. Ennek nagy részét a pályázati pénzek teszik ki. Ebből az összegből megszépül öt köztéri szobor, megvalósul az emlékművek és a település díszkivilágítása, megújul a Fő tér.

A tizenöt éves iskola máris új tetőtérrel büszkélkedhet. A beruházások közös átadóünnepségére várhatóan májusban kerül sor. Ennek tiszteletére újraáldják a templomot és Kazinczy Ferencről nevezik el az iskolát. Mi nem az a település vagyunk, ahol sírnak a vezetők. Hanem az, ahol dolgoznak. A pályázati pénzek és támogatások sora, az európai uniós források kiváló lehetőséget nyújtanak az épülésre – mondta. Az elmúlt évben harminc pályázaton összesen száznyolcvanhárommillió forintot nyert Tápiógyörgye.

Szennyvízelvezetés

Folytatódnak a húsz települést érintő szennyvízberuházást előkészítő munkálatok a Tápiómentén. Lényege: a szennyvíz gazdaságos összegyűjtése, az ivóvíz minőségű, tisztított szennyvíz környezetkímélő elhelyezése. A 27 milliárd forintos fejlesztés az EU támogatásával valósul meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában