Ország-világ

2005.04.04. 08:22

Szoktassa magát a tavaszi napfürdőhöz!

Ne süttese magát mértéktelenül a tavaszi nap első sugaraival, mert könnyen pórul járhat. Ha nem elég óvatos, maradandó bőrkárosodást szenvedhet.

Árvay N. Tivadar

A vitaminhiánytól, a hideg széltől és a fűtött szoba levegőjétől felborul bőrünk vízháztartása, csökken a szövetek ellenálló képessége. Az idei tél hosszabbra nyúlt a szokásosnál, alaposabban kell készülnünk az első napozásra. – Csak a tiszta, elegendő nedvességet tartalmazó bőrt szabad napoztatni – mondja Kovarik Kornélia, a BB Szépségszalon kozmetikusmestere. – Első alkalommal 10-15 percig maradjunk a napon. Lassan növelhetjük az időtartamot, de másfél-két óránál hosszabb ideig ne tegyük ki bőrünket a sugaraknak.

A fényvédőszerekhez is hozzá kell szoknunk. A kozmetikusmester szerint legjobb, ha alacsony fényvédő faktorú krémet választunk, azok kevésbé izgatják a bőrt. Az igazán kímélő naptejek magas zsírtartalmúak, például kakaóvajat tartalmaznak, pótolják az elvesztett vizet. A mértékletes napimádóknak a nyári hőségben sem lesznek gondjaik ha néhány órát a szabad ég alatt töltenek.

A gyermekek bőre is érzékeny, de számukra sem a magas faktorú napolajok a legjobbak. Inkább törekedjünk fokozatosságra, hogy bőrük megszokhassa az erősebb igénybevételt. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában