Ország-világ

2005.04.29. 08:38

Terrorista a közgyűlésben

Atkári János főpolgármester-helyettest nem ültették vissza a városvezetői emelvényre. Így az SZDSZ padsorai közül támadta saját koalíciója előterjesztéseit.

Zsidai Péter

Tegnap reggel hosszú vitával indult a Fővárosi Közgyűlés második napja. A képviselők nem értettek egyet abban, hogy a fővárosi tulajdonú Enviroduna Kft.-nek szüksége van-e társigazgatóra. A Reggel elsőként írta meg, hogy a városvezetés Oszkó Károly mellé Ivántsy Gábor Istvánt készül kinevezni. Fizetése 680 ezer forint lesz, év végi prémiuma pedig ennek tizenkétszerese.

Atkári János szerint továbbra is komoly gondok vannak a csepeli szennyvíztisztító beruházását intéző céggel. Úgy látja, veszélyben vannak az uniós források, a beruházás a cég és a városházi hivatalok alkalmatlansága miatt késik. Mivel Bihary Gábor (MSZP) felszólította, hogy tisztázza ebben egykori saját szerepét, Atkári vizsgálóbizottság felállítását javasolta. Az ellenzéknek nagyon tetszett a javaslat, amit aztán a közgyűlés meg is szavazott. A színpadi fordulat ekkor következett be. Tiba Zsolt főjegyző vitatta a szavazás jogosságát. Ezt azonban nem tudták tisztázni a képviselők.

Bőhm András (SZDSZ) közölte, nem érdekli, jogos volt vagy nem, vonják vissza az előző döntést. Ezt is megszavazták, így nem alakul vizsgálóbizottság, hogy kiderüljön, miért működik rosszul az Enviroduna. Az új igazgató kinevezése különös, mert a cégtől elvonták a rá bízott másik projektet, a dél-budai szennyvíztisztító megvalósítását.

Bakonyi Tibor (MSZP) főpolgármester-helyettes egy kákaféle növényt adott át Kupper András Fidesz-frakcióvezetőnek. Úgy vélte, hogy aki még a faültetések kapcsán is mondvacsinált problémákat jelzett, „kellőképpen csomózhatja” ezt a növényt.

Indulatos bezárások

Schiffer Jánosnak háromórás személyeskedő és indulatos vitát kellett átélnie az iskolabezárások miatt. Zsinka László a fővárosi oktatási ügyek ellen küzdő, nemzetközi terroristának nevezte őt. A vita végén Schiffer zaklatott állapotba került, és olyan hangerővel szólt a mikrofonba, hogy a jelenlévők teljesen megdöbbentek.

Egyetlen kérdésben megegyezett a véleményük

Sikerült olyan napirendi pontot találni, amelyben az állandóan vitatkozó képviselők egyetértettek. Ez pedig a Rudas fürdőben kialakítandó, bekamerázott kerékpártároló ügye. Vajda Pál főpolgármester-helyettes örömében kikacsintott a MIÉP-frakcióra, közben megköszönte, hogy elismerik teljesítményét.

örömében kikacsintott a MIÉP-frakcióra, közben megköszönte, hogy elismerik teljesítményét. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában