Ország-világ

2005.04.23. 00:00

Több százezer anyázó autós

Az ország eddigi legnagyobb kerékpáros felvonulása volt tegnap a fővárosban. A péntek délutáni csúcsforgalomban a közlekedés teljesen leállt.

Nagy Vajda Zsuzsa

[caption id="" align="alignleft" width="320"] A rendezvény a szervezők szerint nem az autósok ellen irányult...
[/caption]A Föld Napja alkalmából a több ezres biciklikonvoj a Városligetből indult és a Moszkva tér érintésével a startvonalhoz tért vissza. A szervezők célja a városi kerékpározás népszerűsítése lett volna. Nos, mint tegnap kiderült, egyetlen dolgot sem sikerült népszerűsíteniük. Sőt!

Eredetileg alternatívát szerettek volna kínálni a mindennapos dugókban veszteglő autósoknak. Ez azonban pont a viszszájára fordult. A munkából hazaigyekvő autósok kevésbé voltak elragadtatva a kezdeményezéstől. A dugóban várakozó autósok dudáltak, káromkodtak és szidták a szervezőket. Schnabel Dániel (29) recepciós az Andrássy úton autójának támaszkodva, türelmetlenül várta a forgalom elindulását. – Még a rádióban sem mondták be az útlezárásokat – panaszkodott. Kovács Lajos (37) vízvezeték-szerelő a rendőrökre haragszik. Szerinte néhány útkereszteződéssel előbb elirányíthatták volna a forgalmat. És akkor nem került volna több száz autós ilyen kellemetlen helyzetbe. – Az első néhány percben ölni tudtam volna – mondta.

A szervezés csődje volt a tegnapi felvonulás

Csónaki Lídia (30) üzletasszony: - Tömören mondjam? Elküldeném őket melegebb éghajlatra. A kislányomért fél hétre megyek. Az édesapja Amszterdamba repül. Ha elkések, nem lesz aki vigyáz a hatéves gyerekre. Csinálják máskor, hét végén vagy vidéken, de ne pont péntek este. Ráadásul a belvárosban. Ha idejönne egy biciklis, legszívesebben nyakon verném. Koltai István (30) grafikus: - Nemsokára bezár az Andrássy úti jegyiroda, ahova tartok. Az IAMX nevű együttes pozsonyi koncertjére szeretnék belépőt váltani. Nem péntek este a legnagyobb csúcsforgalomban kellene szervezni a felvonulást. Nem a kerékpárosokra haragszom, egyet tudok érteni a céljaikkal. Csakhogy így legfeljebb az emberek ellenszenvét váltják ki. Pedig nem ez a cél.

Tömören mondjam? Elküldeném őket melegebb éghajlatra. A kislányomért fél hétre megyek. Az édesapja Amszterdamba repül. Ha elkések, nem lesz aki vigyáz a hatéves gyerekre. Csinálják máskor, hét végén vagy vidéken, de ne pont péntek este. Ráadásul a belvárosban. Ha idejönne egy biciklis, legszívesebben nyakon verném.

Koltai István (30) grafikus

Nemsokára bezár az Andrássy úti jegyiroda, ahova tartok. Az IAMX nevű együttes pozsonyi koncertjére szeretnék belépőt váltani. Nem péntek este a legnagyobb csúcsforgalomban kellene szervezni a felvonulást. Nem a kerékpárosokra haragszom, egyet tudok érteni a céljaikkal. Csakhogy így legfeljebb az emberek ellenszenvét váltják ki. Pedig nem ez a cél. A rendezvény a szervezők szerint nem az autósok ellen irányult... -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában