Ország-világ

2005.04.16. 09:56

Vizsgálatot kér az angyalföldi ellenzék

A XIII. kerületi Fidesz azt állítja, hogy az Állami Számvevőszék (ÁSZ) ingatlanügyekkel kapcsolatos jelentésében olyan megállapítások szerepelnek, amelyet ők nagyon sokszor jeleztek már. Az ÁSZ-jelentés az elmúlt öt év gazdálkodásáról szól. E szerint a kerület több esetben nem írt ki pályázatot az ingatlaneladások előtt.

Izing Antal

Az erről szóló határozatok nem tartalmazták a verseny mellőzésének indokait. Az ÁSZ szerint indokolatlanul magas az az 500 milliós értékhatár, amely felett kötelező a pályázat kiírása. Ezzel a jelentés szerint nem segítették a közvagyon-gazdálkodás átláthatóságát. A Fidesz szerint a kerületben tízmilliárd forint értékben adtak el ingatlanokat törvénysértő módon, a vevők árajánlata alapján. Az ellenzék következtetése az, hogy nem zárható ki, hogy emiatt a XIII. kerületet kár érte. Átfogó, alapos kivizsgálást és ideiglenes bizottság felállítását követelik, és arra kérik a kerület vezetését, hogy „legalább az írott szabályokat tartsa be”. A polgármesteri hivatal közleménye szerint a képviselő-testület elfogadott egy intézkedési tervet a hiányosságok megszüntetésére.

Értelmetlen vizsgálódni?

Gellért Lajos sajtószóvivő lapunkkal azt közölte, hogy indokolatlan és értelmetlen bármiféle vizsgálat, mert az ÁSZ tudomásul vette az intézkedési terv megszületését. A hivatal szerint tényleges jogszabálysértés nem történt, ilyet sem a már lezárt ÁSZ-vizsgálat, sem a korábbi célellenőrzések nem tártak fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában