Ország-világ

2005.05.27. 05:47

A Fradié az ezüstérem

Három perccel a találkozó vége előtt Sowunmi góljával „belőtte” a Ferencvárost az UEFA-kupába. Az utolsó pillanatokban kivívott győzelemmel a zöld-fehérek ezüstérmesek lettek.

Lázár Lajos

[caption id="" align="alignleft" width="116"] Sowunmi (jobbra) góljával belőtte a Fradit az UEFA-kupába
[/caption]A Ferencváros számára volt nagyobb tétje a mérkőzésnek, így érthetően a zöld-fehér gárda kezdett lendületesebben. Ezzel együtt képtelen volt helyzeteket kialakítani a hazaiak kapuja előtt. A Honvéd szórványos kontrákkal kísérletezett, ezekből a játékrész közepén többször is gólt szerezhetett volna, ha Miro és Baranyai valamivel jobban figyel a befejezésnél. A Fradi első helyzetére a 30. percig kellett várni, ekkor Bartha lövését csípte Takács kapus. Érdekes lett a mérkőzés, gyakrabban kerültek veszélybe a kapuk. A félidő hajrájában a Honvéd birtokolta többet a labdát, a zöld-fehéreket pedig egy kissé megzavarta, hogy Bajevszki és Vukmir is megsérült, mindkettőjüket cserélni kellett.

A második félidő elején vezetéshez juthatott volna a Honvéd, de az 53. percben Vadócz tizenegyesét kiütötte Szűcs, majd a kipattanó labdát kapufára lőtte a kispesti játékos. Változatlanul jó volt az iram, igyekeztek a csapatok, helyzetek is adódtak, csak a gól váratott magára. A 73. percben Szili megkapta második sárga lapját, így tíz főre fogyatkozott a hazai csapat. A 78. percben kimaradt a legnagyobb ferencvárosi helyzet, Rósa a kapu torkában rosszult találta el a labdát, amely mellé szállt. A másik oldalon Borgulya elől mentett a tizenhatoson kívül lábbal Szűcs. Valamivel később Herczeg hibázott gólhelyzetben. A 87. percben eldőlt a mérkőzés, Takács ügyes cselek után középre adott, és Sowunmi 15 méterről a kapuba lőtt. (0-1) A Honvédnek több lehetősége volt, végül a szerencsésebb csapat győzött.

Így látták az edzők

Gergely Károly (Honvéd): – Nekünk állt a meccs, de kimaradtak a helyzeteink. Két fordulópont volt, a kihagyott tizenegyes és a felesleges kiállítás. Ha ez nem történik meg, itthon marad a három pont. László Csaba (Ferencváros): – El kell ismernem, hogy szerencsés győzelmet arattunk. Úgy érzem, a gyengébb tavaszi szereplés ellenére megérdemeltük a második helyet.

Lázár Lajos Így látták az edzők Gergely Károly (Honvéd): – Nekünk állt a meccs, de kimaradtak a helyzeteink. Két fordulópont volt, a kihagyott tizenegyes és a felesleges kiállítás. Ha ez nem történik meg, itthon marad a három pont.

László Csaba (Ferencváros): – El kell ismernem, hogy szerencsés győzelmet arattunk. Úgy érzem, a gyengébb tavaszi szereplés ellenére megérdemeltük a második helyet. Sowunmi (jobbra) góljával belőtte a Fradit az UEFA-kupába -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában