Ország-világ

2005.05.28. 00:00

A Pentagon kényszeredett vallomása a Koránról

Az Egyesült Államok védelmi minisztériuma többhetes tagadás után beismerte, hogy a guantánamói amerikai támaszponton előfordult az iszlám szent könyvének meggyalázása.

Gyulay Z.

Összesen tizenhárom esetben történhetett meg a kubai területen lévő börtönben a Korán „nem megfelelő” kezelése. „Erre nézve vannak bizonyítékok, arra azonban nincs semmi hiteles, hogy lehúzták volna őket a WC-n” – jelentette ki a Pentagon sajtótájékoztatóján Jay Hood, a katonai vizsgálatot vezető tábornok. Az ACLU elnevezésű amerikai polgárjogi mozgalom szerdán azt jelentette, hogy a Szövetségi Nyomozó Iroda, az FBI aktákat fektetett fel Mohamed próféta tanításainak guan-tánamói meggyalázásairól. A Pentagon kényszeredett vallomása újabb tiltakozóhullámokat váltott ki az iszlám világban. Ázsiában és a Távol-Keleten muszlimok tízezrei vonultak az utcákra, hogy az Egyesült Államok ellen tüntessen. George W. Busht szidalmazták, és azt kiáltozták: „A Korán a mi alkotmányunk”. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában