Ország-világ

2005.05.13. 07:33

Adatai titkosítását kérte a megmentő

Tegnap elnökségi ülést tartott a Ferencváros, a téma mi más is lehetett volna, mint a klubot megmenteni hivatott reménybeli befektető megtalálása.

Bánki J.–Hegyi Á.

Furulyás János, a klub elnöke kora délután elégedetten nyilatkozott: – Három ajánlat közül választhatott az elnökség, de csak egy olyan pályázat volt, melyet további tárgyalásokra érdemesnek találtunk. Részleteket egyelőre nem tudok mondani, a befektető ugyanis tegnap írásban kérte adatai titkosítását, és kérését – a nagyobb nyomaték kedvéért – ma újfent megerősítette. Azt viszont elmondhatom, hogy az ajánlat alapvetően megfelel azoknak az elvárásoknak, melyeket a pályázókkal szemben támasztottunk. Most elkészítjük az előszerződést, amelyen még nyilván lesznek apróbb finomítások. A dokumentumot június harmadikáig kell tető alá hoznunk.

A pályázat a Ferencvárosi Torna Club által használt, 6–8 hektáros területre vonatkozik, melynek vagyonkezelői jogát – Furulyás úr reményei szerint – hamarosan megkapja a klub. A területre egy 20–30 ezer férőhelyes modern stadiont és egy olyan létesítményt terveznek, amelynek jóvoltából a pályázatot elnyert cég garantáltnak látja, hogy megtérül a befektetése. – Hogy mire gondol a befektető, azt mi nem tudjuk, nem is szólhatunk bele a döntésébe. Ugyanakkor a labdarúgócsapatot működtető rt. részvényeiről további tárgyalásokat folytatunk más befektetőkkel – mondta még Furulyás János.

A korábbi nyilatkozatok szerint a befektetők a stadiont 180 fokkal elfordítanák, az ingatlan értékesebb, Könyves Kálmán körúti részen pedig sport- és üzletközpont épülne.

Még hiányzik a jog

Információnk szerint egy amerikai–izraeli cégcsoport lesz a Fradi befektetője Pellády Péter, a válogatottnál is tevékenykedő üzletember közvetítése jóvoltából. A végleges megállapodáshoz még hiányzik az Üllői úti ingatlan vagyonkezelői joga, és még arról is vita folyik, hogy 49 vagy 99 évre adhatja-e át a klub a jogot. A befektető nyilván 99 évet szeretne. Amennyiben az állammal nem sikerül dűlőre jutni, a Ferencváros május végén beszámol a sikertelen egyeztetések hátteréről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában