Ország-világ

2005.05.12. 19:55

Atkári Jánosnak egészen biztosan mennie kell

Az SZDSZ-frakció egyöntetűen úgy foglalt állást, hogy Atkári János utóbbi időben tett nyilatkozatai ellentétesek a párt álláspontjával. Ezt Korchma Zsombor, a fővárosi SZDSZ szóvivője közölte lapunkkal, amikor a szerdai rendkívüli ülésről kérdeztük.

Zsidai P.

Lapunkat ugyanakkor felhívta Madarász Aladár képviselő, aki közölte: ő kiállt Atkári mellett. A frakció két hét múlva szavazatával dönt Atkári sorsáról. Korchma a kizárást tartja a legvalószínűbb megoldásnak. A szóvivő egyértelművé tette: mivel Atkári a párt álláspontjával szembenálló nézeteinek ad hangot, ezek nem jelenhetnek meg SZDSZ-es véleményként. Korchma szerint Atkári városvezetői és szakmai tapasztalataira szüksége lenne az SZDSZ-nek. Azt is közölte, az SZDSZ-frakció egy baráti közösség, amelytől távol áll, hogy felkoncolni akarná Atkárit. – Ez egy konfliktus, amit meg kell oldani.  Előfordul, hogy egy jól működő házasság is tönkremegy – élt a hasonlattal Korchma.

Bőhm András frakcióvezető elvárta volna, hogy Atkári visszaadja SZDSZ-től kapott listás mandátumát. Bőhm szerint ezzel Atkári megnehezíti pártjának közgyűlési munkáját. A két és fél órásra nyúló ülésen valamennyi frakciótag megjelent. Csupán egyvalaki hiányzott: Demszky Gábor. A főpolgármestert Atkári 1991 óta segítette munkájában előbb kabinetfőnökként, a sajtóiroda vezetője- ként, majd pénzügyi főpolgármester-helyettesként. Tavaly novemberben vonta el legfőbb bizalmasa hatásköreit. 

Schneller is távozik

A Reggel információja szerint közös megegyezéssel fog távozni Schneller István. Így Tiba Zsolt főjegyzőt megkerülve lehet megválni a főépítésztől. A városvezetés új főépítészt készül kinevezni, akit építészekből álló tanácsadó-testület segít majd. Itt talán helyet kaphat Schneller István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában