Ország-világ

2005.05.31. 00:00

Az ellenkezés után tovább puhulhat az eho

Noha az MSZP-n kívül minden párt ellenzi az egészségügyi hozzájárulás kiterjesztését, s az SZDSZ sem akarja megszavazni, a kormány mégis benyújtja ezt a parlamentnek.

VG

A szocialisták azonban kivennék a javaslatból az ingóság eladásából származó nyereség ehóját, s az ingatlanok bérbeadásának négy-százalékos megadóztatására magasabb plafont állapítanának meg. Első körben, a kitört „kommunikációs zavar” után azt közölték, hogy az állampapírok, bankbetétek kamatjellegű hozama nem adózik. Az SZDSZ kijelentette: semmilyen adóemeléshez nem járul hozzá. Most Veres János pénzügyminiszter leszögezte, hogy a tőke- és osztalékjövedelmekre kivetendő négy százalék eho mellett kitartanak, s folytatják az egyeztetést a koalícióban. Szerinte a kiindulási pont nem változott. Ez pedig, például, az, hogy valaki minimálbéren van bejegyezve cégénél, a tényleges jövedelmet pedig osztalékként veszi ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában