Ország-világ

2005.05.18. 00:00

Az ügyészség is nyomoz a fóti polgármester után

A Reggel információi szerint nyomozást rendelt el az ügyészség a fóti polgármester ellen. Szent-Iványi Gézát hűtlen kezeléssel gyanúsítják. A képviselőtestület idén vizsgálóbizottságot alakított, amelynek jelentése a polgármestert nyolc pontban marasztalta el.

Zsidai P.

A feltárt törvénytelenségek miatt fegyelmivel sújtották, illetményét és juttatásait húsz százalékkal csökkentették. Szent-Iványi emiatt a munkaügyi bírósághoz fordult. A képviselők munkaviszonyának felfüggesztését is kezdeményezték, ezt azonban a területileg illetékes közigazgatási hivatal nem tartotta jogosnak. A vizsgálóbizottság a jelentését megküldte az ügyészségnek is, a vádhatóság ez alapján rendelte el a nyomozást. Az egyik vádpont szerint a polgármester a közbeszerzési törvényt megkerülve választotta ki a települési veszélyes hulladék elszállítóját. Közbeszerzési bizottság helyett csak munkacsoportot hozott létre, de ennek véleményét se várta meg. Anélkül írta alá a 33 milliós megbízási szerződést. Ráadásul a szállító nem tudta igazolni, hová ürítette a 25 ezer köbméter hulladékot. A polgármester megkeresésünkre nem reagált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában