Ország-világ

2005.05.05. 07:58

Dóra kedvence az Angyalok és emberek

Jó néhány lemeze van otthon Szinetár Dórának. Ám a legtöbbször Presser Gábor Angyalok és emberek című CD-jét hallgatja.

Szilágyi Ágnes

[caption id="" align="alignleft" width="153"] A színésznő egyik kedves szerzője Presser Gábor, egykor a dalait is énekelte
[/caption]Kérdésemre Dóra azonnal rávágta: legkedvesebb lemeze Presser Gábortól az Angyalok és emberek. A színésznő éppen autóban ült, és – mi sem természetesebb – a Presser-számok szóltak. Elárulta, hogy kívülről fújja az öszszes dalt. – Fantasztikus – lelkesedik –, olyan, mintha a tíz dal mind összetartozna, akár egyetlen öszszefüggő zenemű.

Dórának két külön kedvence is van a tízből, az egyik a Kék likőr, a másik pedig a Milyen jó lenne. – Mindenkinek szóltam, ha egyszer meghalok, akkor  a temetésemen a Milyen jó lenne című dal szóljon – mondja. – A dal a vágyakozásról szól – magyarázza. – Presser azt énekli, milyen kár, hogy ezt sem lehet, azt sem lehet. Ezután jön a meglepő fordulat! Egyszer csak azt énekli: „mert én most elmegyek”. A Megemeltek az angyalok című szám pedig olyan, mint egy mese. Csodálatosan szép, hallgatva olyan, mintha felrepülnénk a magasba, és ott lebegnénk – állítja az énekes-színésznő.

Dóra azt is tudja, hogy 2000 novemberében jelent meg a CD, mert akkor azonnal megvette. Különben is imádja az LGT-t, Presser Gábor minden dalát, de ez a legkedvesebb. – Órákig tudnék róla lelkendezni! Ráadásul úgy érzem, Presser ezen a lemezen megfiatalodott. Nem szomorkás még a legnosztalgikusabb dalával sem. – A Kék likőr is fantasztikus. A dal vagy megtörtént eseményről szól, vagy mese a múltból. De úgy, ahogy Presser énekli, senki sem lenne képes.

Szinetár Dóra

Budapest, 1976. december 17. 1995: Táncművészeti Főiskola 1995–1996: Szolnoki Szigligeti Színház; 1996-tól szabadúszó 2002-től Budapesti Operettszínház Főbb szerepek: A Szépség és a Szörnyeteg, Rómeó és Júlia, Helló, Igen!

Szilágyi Ágnes Szinetár Dóra Budapest, 1976. december 17.

1995: Táncművészeti Főiskola

1995–1996: Szolnoki Szigligeti Színház; 1996-tól szabadúszó

2002-től Budapesti Operettszínház

Főbb szerepek: A Szépség és a Szörnyeteg, Rómeó és Júlia, Helló, Igen! A színésznő egyik kedves szerzője Presser Gábor, egykor a dalait is énekelte -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában