Ország-világ

2005.05.02. 06:36

Érvényesül a kellemes csevegő

A csevegés képességének hiányában csaknem lehetetlen meghódítani a ranglétra magasabb fokait – állítják karrierszakértők. Beszélgetés közben ugyanis tudat alatt rokonszenvpontokat gyűjtünk illetve osztunk partnereinknek.

Németh Zs.

[caption id="" align="alignleft" width="117"] Traccsolás nélkül unalmas a munka
[/caption]A csevegés műfaja nem csak arra jó, hogy a főnökkel jó viszonyt ápoljunk. A kollégákkal kialakított baráti légkör fenntartása is fontos. Egy kis traccsolás nélkül a munkahely az unalmas, száraz robot helyszínévé válhat, ahol nem szívesen időzik az ember. Amennyire az időjárás alkalmas egy kötetlen társalgás megkezdésére, legalább annyira fontos néhány tabutéma elkerülése. Ami megoszthatja a társaságot, kerülendő. Ilyen a politika, a vallás, a betegség vagy a házasélet. Dicsekedni, panaszkodni sem tanácsos. Az ilyen emberek mellől idővel elmaradnak a többiek.

Figyeljen a másik mondanivalójára! A csevegés művészetét nem nehéz megtanulni. A legjobb tréning, ha elhatározza, hogy a következő céges bulin közelebbről is megismerkedik két kollégával.

Fontos a kapcsolati háló

Ruha Anikó, fejvadász: Az információcsere nagyon fontos a munkahelyi érvényesülésben. A kollégákkal kialakított jó emberi kapcsolatok nem csak a napi munkát, de a szervezettséget, a fejlesztést is segítik. Lehetőség van egymás jobb megismerésére, kollégáink készségeinek, tapasztalatainak felmérésére. Az így kialakult kapcsolati hálót a jövőben akár álláskeresés idején is tudjuk kamatoztatni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában