Ország-világ

2005.05.12. 00:00

Esküvőről álmodnak a lányok

Társat találni sokkal könnyebb, mint megtartani őt. Az ereje és csábereje teljében lévő férfinak ugyanis esze ágában sincs lehorgonyozni egy kikötőben, amikor bejárhatná a világ összes tengerét.

Árvay N. Tivadar

[caption id="" align="alignleft" width="281"] Sok férfi focimeccsek nézésével, motorozással tölti a szabadidejét. Párválasztásnál szerencsés, ha a nő is hasonló dolgok iránt érdeklődik.
[/caption]Mit tehet egy nő, ha férjhez szeretne menni? A forróvérű pasi nem papucstípus. Folyton külön utakon jár, tele van elfoglaltságokkal. Sörözgetéssel, motorozással vagy vasárnapi focimecscsekkel tölti szabadidejét. Szerencsés, ha ön is hasonló szenvedélyeknek hódol. A külön utak bizonytalanságban tartják a partnert. Nem lehet biztos abban, hogy a férfi valóban szerelmes. És hol van még ilyenkor a lánykérés, vagy az esküvő?

Társadalmi normáink szerint egyébként sem a nő vadászik áldozatára. Egy rendes lány csak várja a herceget a fehér lovon. Azért illegni-billegni szabad az áhított hím előtt. Az sem baj, ha naponta többször fut vele össze „véletlenül” a munkahelyén, és abban sincs kivetnivaló, ha pont akkor indul haza, amikor ő. A pasiknál ugyanis sosem lehet tudni. A macsó modor időnként csak álca. A felszín alatt bizonytalan kamasz rejtőzhet. A visszautasítástól való félelem erősebb a vonzalomnál.A vágy hosszú vívódás után győzi le a bizonytalanságot.

Rúgja fel a szabályokat, tegye meg az első lépést. Szólítsa meg egy kreált ügy miatt. Csábításkor figyeljen jobban megjelenésére. Használjon szemspirált, hogy tekintete hódítóbb legyen. Tegyen szexis mozdulatokat. Túrjon a hajába, nyalja meg finoman ajkait, és mosolyogjon sokat. Azért ne domborítson túl nagyot.

– Sose próbáljunk többet mutatni annál, mint amilyenek valójában vagyunk. Ismerjük meg társunkat, hogy eldönthessük, meddig mehetünk el a kapcsolat elmélyítése érdekében – mondja dr. Belső Nóra pszichiáter. – Az emberek általában megérzik, ha egy szerelem több puszta kalandnál. Bízzunk benne, hogy helyesen ítéltük meg a másik fél viselkedését. Persze nem kell túlértékelni az érzelmeket. Ha túl nagyok az elvárásaink vagy szabályok közé akarjuk szorítani a szerelmet, csalódni fogunk. Riasztóan hat a férfiakra, ha egy nő sokat követel, de az is, hogyha túl sokat ad. A túlzott ragaszkodás, a számonkérés vagy a duzzogás nem vezet eredményre.

Amikor a pasi úgy érzi, láncra akarják verni, visszahúzódik, s gyorsan megpattan. Az első hetek SMS-dömpingje, a naponta vásárolt virágcsokrok fogyatkozása nem azt jelenti, hogy már nem szereti önt. Egyszerűen nyeregben érzi magát, ezért lassít a tempón. Sokan azt gondolják, ilyenkor jó, ha kicsit féltékennyé teszik párjukat. Ebből a praktikából azonban ritkán lesz házasság.

Hatásosabb, ha titokzatosan viselkedik. Váratlanul lemondhat néhány randevút, persze indokkal. Mondja azt, hogy a barátnőjének van lelki segélyre szüksége. A férfit a hiúságán esett csorba újabb erőfeszítésekre sarkallja majd. Ez az a pillanat, amikortól okosan elkezdheti irányítani őt. És ez az igazság pillanata is. Ha ön igazán fontos neki, érkezni fognak a csokrok.

Ne essen túlzásokba. Ha a vesztét érzi, akkor se vesse magát az imádott férfi elé.– Feltétel nélkül ne adjunk szeretetet. Erre csak egy anya képes. Felnőttek esetében nincs kiszolgáltatott helyzet, a kapcsolatban kölcsönösségre, egyenrangúságra kell törekedni – folytatja a pszichiáter. – Persze, ha az embert a vágyai fűtik, hajlamos rá, hogy meggondolatlanul cselekedjen. A túlzott ragaszkodás, a heves érzelemnyilvánítás azonban ronthat a helyzeten. Tudomásul kell venni, hogy partnerünknek is megvan a maga tempója, vérmérséklete. Alkalmazkodjunk ehhez, számoljunk tízig, mielőtt butaságot követnénk el.

Sok nő nehezen tudja eldönteni, mennyit adjon magából. Egy igazán mély kapcsolatban nem lehetnek tabuk. Mutassa meg magát hibáival és erényeivel együtt. Feleslegesen játssza a tökéletes nőt. Néhány hónap múlva lelepleződik, és jön a csalódás. Ráadásul egy csomó idejét fecsérli el értelmetlenül. Ha elég türelmes és kitartó, úgyis megtarthatják az áhított menyegzőt.

Férjfogó trükkök, ötletek

- Mindig mosolyogjon. A duzzogó vagy szomorú nőtől menekül a férfi. - Használjon gyakran rúzst. A férfinak a száj a vágy első számú célpontja. - Lepje meg párját egy csokor virággal. A pasik is csípik a kényeztetést. - Simogassa párját, akár az édesanyja. Minden férfi a mamáját keresi a nőben. - Ne kritizálja a termetét vagy az alakját. Az ilyesmit nehezen viselik a hiú férfiak. - Hangoztassa, hogy ön csak egy gyenge nő, szüksége van a férfi támogatására. - Kacagjon nagyokat. Nincs szexisebb, mint egy jókedvű, kiegyensúlyozott nő. - Mutassa ki elismerését, de ne tekintse őt a világ nyolcadik csodájának. - Ne traktálja párját állandóan élete apró kudarcaival és csalódásaival. - Igazítsa meg a nyakkendőjét, közben finoman cirógassa meg az állát. - Mondja, hogy nem az esete. Valószínűleg megpróbálja bebizonyítani az ellenkezőjét.

- Használjon gyakran rúzst. A férfinak a száj a vágy első számú célpontja.

- Lepje meg párját egy csokor virággal. A pasik is csípik a kényeztetést.

- Simogassa párját, akár az édesanyja. Minden férfi a mamáját keresi a nőben.

- Ne kritizálja a termetét vagy az alakját. Az ilyesmit nehezen viselik a hiú férfiak.

- Hangoztassa, hogy ön csak egy gyenge nő, szüksége van a férfi támogatására.

- Kacagjon nagyokat. Nincs szexisebb, mint egy jókedvű, kiegyensúlyozott nő.

- Mutassa ki elismerését, de ne tekintse őt a világ nyolcadik csodájának.

- Ne traktálja párját állandóan élete apró kudarcaival és csalódásaival.

- Igazítsa meg a nyakkendőjét, közben finoman cirógassa meg az állát.

- Mondja, hogy nem az esete. Valószínűleg megpróbálja bebizonyítani az ellenkezőjét. Sok férfi focimeccsek nézésével, motorozással tölti a szabadidejét. Párválasztásnál szerencsés, ha a nő is hasonló dolgok iránt érdeklődik. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában