Ország-világ

2005.05.28. 00:00

Fogyókúrázzon egészségesen, almával!

Aki egészségesen szeretne fogyni vagy méregteleníteni akarja szervezetét, válasszon gyümölcsdiétát. Háromnapos almakúrával napi fél kilótól szabadulhat meg.

BAMA

[caption id="" align="alignleft" width="260"] Száz grammjában csak 55 kalória van. Salátákhoz is ktűnő alapanyag.
[/caption]Annyi hámozatlan almát ehet, amennyit csak akar a diéta alatt. Az étkezések között azonban tartson kétórás szünetet. Szomjúságát csapvízzel, ásványvízzel vagy almalével olthatja. Az almában rengeteg létfontosságú anyag található. Fogyasztásával a sejtek energiához jutnak, gyorsul a zsírégetés, az anyagcsere. Az alma ballasztanyagai úgy működnek a szervezetben, mint a takarítónők. Seprűként vándorolnak a bélcsatornában, és megkötik a mérgező bomlási anyagokat, baktériumokat. E fontos vegyületek zsilipként szorítják ki a mérgeket, salakanyagokat. Edzésben tartják a bél izomzatát, serkentik az emésztőnedvek termelődését. A benne lévő pektin a gyomorban megduzzad, teltségérzetet kelt. Megköti a zsírokat, a koleszterint, amelyek így könnyebben távoznak a szervezetből. Gyümölcscukor-tartalma miatt nem kívánjuk az édességeket sem.

Csak semleges vagy lúgos környezetben marad megfelelő szinten anyagcserénk. A helytelen táplálkozás rendszerint savas kémhatást okoz a szervezetünkben. Ezért halmozódnak fel a salakanyagok. Az almasav lúgos kémhatást eredményez: savtalanítja a szöveteket, élénkíti az anyagcsere-folyamatokat.  A kutatások szerint a rendszeres almafogyasztók ritkábban fáznak meg. A gyümölcs magas C-vitamin-tartalma fokozza a szervezet ellenállását, erősíti a bőr alatti kötőszövetet. Magnéziumtartalma idegnyugtató és erősítő hatású. Segít abban, hogy a fogyókúrázó a diéta alatt is megőrizze jó közérzetét, lelki egyensúlyát. Az almában lévő kálium fokozza a veseműködést, és jót tesz az emésztésnek.

Kefires almasaláta sajttal és főtt tojással ízesítve

Ha unja a nyers almát, készítsen salátát. 20 dkg almát mosson meg, magozzon ki, és szeletelje apró darabokra. Adjon hozzá 10 dkg kockákra vágott sovány, köményes sajtot és egy főtt tojást. Készítsen öntetet egy deciliter kefirből, mustárból, sóból, őrölt fehér borsból, citromléből és édesítőszerből. Az összetevőket keverje simára, és locsolja meg vele a salátát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában