Ország-világ

2005.05.05. 07:41

HÍRek

BAMA

Az Xbox-nak sokat köszönhet a Microsoft
MEGDUPLÁZTA nyereségét a Microsoft a márciusban lezárt pénzügyi negyedévben. A tavalyi 1,32 milliárd dollár helyett most 2,56 milliárdról szóltak az elemzések. A biztató eredmény elsősorban a szerverprogramoknak és az Xbox játékkonzolnak volt köszönhető.

Álhíreket szűr majd a Google keresője
MEGBÍZHATÓSÁG szerint rangsorolja majd a Google hírkeresője az információkat a jelenlegi, dátumalapú osztályozás helyett. A keresőprogram fejlesztői elsősorban a hírforrás minősítése révén szűrnék ki a pontatlan, torzított információkat. Gyakori ugyanis, hogy új internetes oldalak szenzációhajhász álhírekkel csábítják a netezőket.

Mobilon súgtak a spanyol autósiskolák
HATMILLIÁRD forintot meghaladó összeget zsebeltek be törvénytelen vizsgamódszert alkalmazó autósiskolák Spanyolországban. Több mint száz cég ugyanis mobiltelefonos súgással segítette tanulóit az elméleti vizsgán. A rendőrség a hálózat huszonnégy vezetőjét és hatvan tagját tartóztatta le.

Kamerával látnak a jövő bankkártyái
KÉT MILLIMÉTER vastagságú lencserendszert mutatott be nemrégiben egy német és két svájci intézet. A munkacsoport által kifejlesztett opti- kai rendszer 63 összetevő- ből áll, amelyek mindegyike 250×250 képpontos felbontásra képes. Az új megoldásnak köszönhetően lehetővé válik, hogy bankkártya vastagságú eszközökbe is építsenek képfelismerő kamerákat.

Lengyelek győztek a maratoni versenyen
NEGYVENKILENC ORSZÁG 304 csapata indult az V. BME Nem-zetközi 24 órás programozóversenyen. A harminc legjobb csapat a Budapesti Műszaki Egyetemen mérte össze tudását. A mobiltelefonok programozására kiélezett versenyt a lengyel Garbage Collectors csapata nyerte. A második hely is Lengyelországé, a harmadik a Trial Version nevű magyar csoporté lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában