Ország-világ

2005.05.18. 00:00

HÍRek – újdonságok

BAMA

Többet fecsegnek a férfiak, mint a nők
Előnyben részesítik a nők az sms-eket, a férfiak viszont többet fecsegnek telefonon – derült ki egy brit felmérésből. Az angol hölgyek 39 százaléka rendszeresen küld szöveges üzeneteket, az erősebb nem képviselőinek azonban csak a negyede hajlandó a mobiltelefon gombjaival bajlódni. A férfiak 30, a nők 17 százaléka inkább felhívja partnerét, mint hogy sms-t küldjön neki.

Tanfolyamon tanulható  a magabiztosság
Növelhetik önbizalmukat azok, akik jelentkeznek a Rexona nyári kurzusaira. Az Önbizalom Akadémia két vezetője Csisztu Zsuzsa és Görög Zita lesz, akiktől a részt vevők sminkelést, öltözködési trükköket és önismeretet tanulhatnak.

Ráfizet az asszony, ha horkol a férje
Hetenként ötórányi alvással fizetnek a nők azért, ha partnerük horkol. Az angliai Surrey egyetemének kutatója, Sue Venn megállapította: a hölgyek többsége nem zavarja meg párját alvás közben, inkább tűri a horkolást. Az alváshiány azonban hátrányosan befolyásolhatja az egészséget, a teljesítőképességet, veszélyezteti a biztonságos közlekedést.

Házasságon kívül születik Karintiában a babák fele
Tavaly minden tíz osztrák újszülött közül négy házasságon kívül született. Karintia tartományban a szülő nők 50,4 százaléka úgy hozta világra gyermekét, hogy nem volt férje. Ausztriában egyébként 1992–2001 között egyre kevesebb baba született. Négy éve korszerűsítették a gyermekvállalás támogatási rendszerét, aminek eredményeként lassan, de növekszik az újszülöttek száma.

Nemzetközi ikertalálkozót tartanak a Wörthi-tónál
Egész Európából érkeznek ikrek arra a találkozóra, amelyet május 21–29. kö- zött tartanak Ausztriában, a Wörthi-tó melletti Veldenben. A rendezők több mint száz egy- és kétpetéjű ikerpárt, köztük számos törzsvendéget várnak a huszonkettedik alkalommal megrendezett fesztiválra.

Fizethet nejének az impotens olasz férj
Kártérítést ítélt meg az olasz legfelsőbb bíróság egy volt feleségnek férje impotenciája miatt. A férfi a házasság előtt elhallgatta, hogy képtelen a házaséletre. Amikor neje előtt világossá vált a gond, érvényteleníttette házasságát, és kártérítést követelt. Azzal érvelt, hogy megfosztották a nemi élettől és a gyermekszülés lehetőségétől.

Az unokákra is veszélyes a várandós nő dohányzása
Nem csak a születendő gyermeket károsítja a kismama, ha áldott állapotban sem teszi le a cigarettát. A kutatók kimutatták, hogy a terhességük alatt dohányzó nők unokáinál másfélszer nagyobb valószínűséggel alakulhat ki asztma. Ha mind a nagymama, mind az anyuka füstöl, még ennél is nagyobb a betegség kockázata.

Bőrszínélénkítő naptej  az egyenletes barnulásért
Segíti a bőr egyenletes barnulását az Avon új, béta-karotinnal dúsított napteje. A bőrszínt megélénkítő készítmény véd a nap és a szél káros hatásától. Gyorsan beszívódik, nem képez zsíros réteget. Rendszeres használata tartós színt garantál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában