Ország-világ

2005.05.03. 00:00

Ingyen is van vészüzenet

Szükségtelen ötszáz forintot fizetni SMS-ért katasztrófa esetén. Van ugyanis ingyenes állami, közpénzből fenntartott szolgáltatás is ugyanerre. Egy élelmes magáncég indította el szolgáltatását, amelyben – igaz, csak hétköznap – ennyiért vállalja: szöveges üzenetben értesíti megrendelőjét, ha valahol az országban vészhelyzet állott elő.

Bak M.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tegnap vizsgálni kezdte, jogilag miként minősíthető a magánszolgáltatás. Egyelőre nem látnak lehetőséget fellépni ellene – mondta el lapunknak Dobson Tibor szóvivő. Az OKF ugyanis ingyen hozzáférhetővé teszi honlapján ezeket az információkat. Szerintük a magáncég is alighanem innen szerzi anyagait. Az OKF-ben, miként lapunktól sem, tegnap nem tudták elérni a társaságot.

Az állami szerv viszont ingyen vállalja információinak továbbítását ugyancsak SMS-ben, annak, aki az OKF honlapján feliratkozik. Ezután minden hazai veszélyhelyzetről kap rövid üzenetet. De a honlap híreit eljuttatják hírlevélhez hasonló szolgáltatásként is. Normál hírlevélben pedig a világon zajló eseményekről közölnek tudnivalókat, újdonságokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában