Ország-világ

2005.05.02. 00:00

Kijáratra várnak a Szépvölgyi út környékén lakók

A Szépvölgyi út meghosszabbítása nem szerepel a tervekben – mondta érdeklődésünkre Németh László, az önkormányzat közlekedésfejlesztési alosztályának vezetője. A szakember annak kapcsán nyilatkozott lapunknak, hogy felmerült, Óbudát és Pesthidegkutat e közlekedési folyosón keresztül kellene összekötni.

Lázin M. A.

Megtudtuk, legutóbb 2001-ben készítették el a főváros közlekedésfejlesztési terveit. Ezt ötévenként módosítják. Négy évvel ezelőtt nem merült föl ilyen jellegű igény. Pedig a hegyek között kanyargó átkötőút megvalósítására már igen régen született elképzelés. Harrer Ferenc, A Fővárosi Közmunkák Tanácsa 1930–1940 című, 1941-ben megjelent könyvében tárgyalja ennek előnyeit. E műben egyébként az aquincumi átkelő is szerepel. Elképzelések szerint a Szépvölgyi út végében a közeljövőben egy szabadidőközpont létesül. Ennek kapcsán talán megvalósulhat a rég várt, kétszer egy sávos aszfaltszalag.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában