Ország-világ

2005.05.23. 00:00

Mostantól műholddal mentik meg az állatokat

Műholdas berendezés segítségével keresik ezentúl a bajba jutott állatokat az állatmentők. A készülék pillanatok alatt elkészíti a leggyorsabb és legrövidebb útvonalat a megadott úti célhoz. Bárhol álljon is az autó, hiszen a műholdas adóvevő beméri a mentő tartózkodási helyét. A szerkezet magyar nyelven közli a vezetővel, hol, merre forduljon. Eltévedni nem lehet, mivel az új utcaneveket és a házszámokat is ismeri a gép.

Vajta Z.

A berendezést csak be kell tenni az autóba, s a mentők már indulhatnak is a segítségre váró állathoz. Főleg a külső kerületekben veszik nagy hasznát a készüléknek. A gombamód szaporodó utcanevek, össze-vissza számozott házak között ugyanis könnyen el lehet tévedni. Az állatmentés pedig versenyfutás az idővel. Néhány perc késés vagy egy dugó végzetes lehet. A Noé Állatotthon Alapítvány munkatársait naponta többször hívják gázolás, állatkínzás és más esetek miatt. Leggyakrabban elütött kutyákat, macskákat visznek kórházba. A napokban azonban lelketlen emberek által fához kötött ebet mentettek meg az éhhaláltól. A kutyát láncos nyakörvvel és félméteres pórázzal kötötték ki egy erdőben. A segítségére siető állatvédők felismerték, nem sokkal korábban adták örökbe. Az alapítvány feljelentést tett állatkínzás miatt. Ezért ma már akár kétéves börtönbüntetést is lehet kapni.

Nem csak kutyákkal és macskákkal foglalkozik a Noé Állatotthon. Menhelyükön gondoznak elkobzott libákat, kacsákat, sőt, még mosómedvét is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában