Ország-világ

2005.05.21. 00:00

Negyvenkétezer diák megy pótérettségire

BAMA

A korábban becsült 30 ezernél jóval több diák ismétli meg május 28-án a középszintű matematikaérettségit. Az Oktatási Minisztérium sajtóirodája tegnap azt közölte: a nem végleges adatok alapján mintegy 42 ezer diák jelentkezett a vizsgára.
A minisztérium tájékoztatása szerint 40 ezren úgy döntöttek, hogy nem írják újra az érettségit, hanem az év végi jegyüket kérik az érettségi bizonyítványban feltüntetni. Az érettségizők a vizsga megismétlésére vonatkozó szándékukat szerdán délután 4 óráig jelezhették. A pótérettségizőkre vonatkozó végleges adatokat a tárca hétfőn közli. Magyar Bálint oktatási miniszter május 11-én jelentette be, hogy a tételek idő előtti nyilvánosságra kerülése miatt érvénytelen a középszintű írásbeli matematikaérettségi.
Azoknak a diákoknak, akiknek a felvételijükbe számít ez a tárgy, május 28-án tíz órától meg kell ismételniük az érettségit. A többi diák eldönthette, hogy újból vizsgázik vagy azt kéri, hogy az év végi matematikaosztályzatát tüntessék fel érettségi bizonyítványában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában