Ország-világ

2005.05.11. 00:00

Pintér és a Fradi ismételne

Fináléjához érkezett a labdarúgó Magyar Kupa 2004–2005-ös sorozata. A döntőt ma este a Ferencváros vívja a Sopronnal, a helyszín Székesfehérvár.

Lázár Lajos

A Magyar Kupa selejtezőjébe a mai döntő mindkét résztvevője a legjobb harminckettő között csatlakozott. A Ferencváros a Dabas, a Pécs, a Kaposvár és a BKV Előre, míg a Sopron az Ajka, a Debrecen, a Kazincbarcika és a Honvéd kiejtésével lehet a finálé szereplője. A csapatok múltja, és a bajnoki táblázaton elfoglalt helyezésük alapján a győzelemre a Ferencvárosnak nagyobb az esélye.

– Szeretnénk már most bebiztosítani az UEFA-kupa-szereplésünket – mondta László Csaba, a zöld-fehérek edzője. – A bajnokság hajrájában akármi történhet, egyáltalán nem biztos, hogy a hátralévő fordulókban kivívhatjuk az indulás jogát.

A Sopron edzője, Pintér Attila – aki az elmúlt évben a Ferencvárost vezette diadalra a Magyar Kupában – is egyértelműen fogalmazott: – Nem játszani, győzni megyünk Fehérvárra. Csapatom most egységesebb, mint az ellenfelünk, hazavisszük a kupát.

Érdekesség, hogy mindkét csapatban szerepel egy-egy olyan játékos, aki eddig hatszor volt kupagyőztes együttes tagja: a Ferencvárosban Lipcsei Péter, a Sopronban Szekeres Tamás. Ha a Ferencváros nyer, a Sopronnak akkor is van esélye az UEFA-kupa-indulásra, ám ehhez a Fradinak az első vagy a második helyen kellene végeznie a bajnokságban. Ennek esélye aligha egyértelmű. Nem véletlenül sejtette a Fradi edzője, hogy a bajnoki aranyra már nincs túl nagy esélye a csapatának.

A fehérvári stadionban 20 órakor kezdődik a finálé, horvát játékvezetői hármas irányításával. Döntetlen esetén kétszer tizenöt perces hosszabbítás következik, ha ez a harminc perc sem dönt, tizenegyeseket rúgnak. A serleget a győztes egy évig őrzi, a játékosok érmeket biztosan kapnak. Arról, hogy jár-e majd pénzjutalom az MLSZ-től, a szövetség mai elnökségi ülésén döntenek.

A Ferencváros eddig hússzor győzött

A Magyar Kupa történetében az első nyertes az MTK volt 1910-ben. Eddig hatvannégy alkalommal avattak győztest, tizenöt csapat büszkélkedhet azzal, hogy elhódította a kupát. A rangsort a Ferencváros vezeti – 20 elsőséggel. A Fradit az MTK követi (12), majd az Újpest (8), a Honvéd (5), a Győr és a Vasas (4-4), majd a Debrecen és a Diósgyőr (2-2), Békéscsaba, Pécs, Bocskai, Soroksár, Szolnok, Siófok, III. Kerület (1-1). A Sopron eddig még egyszer sem jutott el a Magyar Kupa döntőjéig. A cím védője a Ferencváros, ha ma is győz, 2003 és 2004 után sorrendben harmadszor diadalmaskodik.

A döntőt ma este a Ferencváros vívja a Sopronnal, a helyszín Székesfehérvár. Lázár Lajos A Ferencváros eddig hússzor győzött A Magyar Kupa történetében az első nyertes az MTK volt 1910-ben. Eddig hatvannégy alkalommal avattak győztest, tizenöt csapat büszkélkedhet azzal, hogy elhódította a kupát.

A rangsort a Ferencváros vezeti – 20 elsőséggel. A Fradit az MTK követi (12), majd az Újpest (8), a Honvéd (5), a Győr és a Vasas (4-4), majd a Debrecen és a Diósgyőr (2-2), Békéscsaba, Pécs, Bocskai, Soroksár, Szolnok, Siófok, III. Kerület (1-1).

A Sopron eddig még egyszer sem jutott el a Magyar Kupa döntőjéig. A cím védője a Ferencváros, ha ma is győz, 2003 és 2004 után sorrendben harmadszor diadalmaskodik. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában