Ország-világ

2005.05.30. 00:00

Pótlapon jelzik, mire lesz jó a matekjegy

A hétvégén valamivel több, mint 43 ezer diák ismételte meg a matematikaérettségit, 40 ezer végzősnek pedig az utolsó év végi jegye kerül a bizonyítványába.

T. G.

A többség szombaton méretett meg, de vallási okokból vasárnap is tartottak vizsgát. A hétvége második napján mintegy harminc diák jutott túl a megmérettetésen. A tesztet kötelezően meg kellett ismételniük azoknak, akik matematikából felvételiznek. Azoknak a diákoknak, akik most év végi jegyük beíratását kérték, érettségijük nem jelent felvételi eredményt. Ha a későbbiekben mégis jelentkeznének a tárgyból, akkor új vizsgát kell tenniük. Lapunknak az Oktatási Minisztérium sajtóosztályán elmondták, mindezt a bizonyítványhoz mellékelt pótlapon jelzik majd.

A Városmajori Gimnázium szülői munkaközössége azt kérte, a szaktárca hozza nyilvánosságra, milyen arányban jelentkeztek korábban érettségizettek egyes szakokra. A szülőkhöz a napokban megérkezett levelében a minisztérium nem adott konkrét választ, lapunk kérdésére is csupán annyit mondtak, a felvételi iroda honlapján valamennyi rendelkezésre álló információ megtekinthető, egyes kérdésekre pedig azért nem feleltek, mert még maguk sem tudják rá a választ.

T. G. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában