Ország-világ

2005.05.26. 00:00

Sokra hivatott tehetségeket támogat a MOL

A MOL nemcsak a labdarúgás jövőjét viseli szívén (ld. a Bozsik-program felkarolása), hanem más sportágak ifjú tehetségeinek is egyengeti az útját.

BAMA

„Az ember annyit ér, amennyit használ”, mármint tusából, képességeiből a köz javára. Ennek szellemében született meg a Segíthetek? tehetségtámogató program, melyen pályázatok útján nyerhettek el támogatást olyan fiatal tehetségek (művészek, kutatók és sportolók), akik rövid pályafutásuk során már letettek valamit az asztalra. Számos fiatal sportoló van, akinek pályafutását nagyban hátráltatja, hogy anyagi lehetőségei, finoman fogalmazva is, végesek. Rajtuk segít a program, amely 1126 pályázó közül választotta ki az arra legérdemesebb 103-at, és osztott szét közöttük közel 35 millió forintot.

Mint azt Mosonyi György a díjátadás alkalmából tartott sajtótájékoztatón elmondta, nagy dilemmát jelentett, hogy sok pályázónak adjanak kisebb összegeket, vagy nagyobb összegű támogatásokkal nyújtsanak segítséget, igaz kevesebb tehetségnek. Végül az utóbbi mellett döntöttek, és a szakértő zsűri kiválasztotta azokat, akik eddig a legtöbbet érték el, és akiktől a jövőben a legtöbb hangzatos sikert remélhetjük. A sport területén Nyilasi Tibor, egykori válogatott futballista és Kovács Katalin olimpiai és világbajnok kajakos hozta meg a döntéseket. Így jutott támogatáshoz mások mellett Moldvai Anikó Daniéla, 16-szoros korosztályos bajnok, Európa- és világbajnok. Tagja a síkvízi junior- és maratoni válogatottnak. Ő eddig használt, 12 kilós hajóját cserélhette le egy sokkal modernebb és könnyebb maratoni versenyhajóra. A Vermes testvérek, Viktor és Dániel hétéves koruk óta gokartoznak, tavaly kezdték a komoly versenyzést, de a szakemberek már most a jövő nagy versenyzőiként emlegetik őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában