Ország-világ

2005.05.09. 00:00

Szelíd hullámok, ravasz bodorítások

A legrövidebb haj is megbolondítható néhány hullámmal.

Á. N. T.

A dús hajzuhatagból pedig hollywoodi fejdíszt varázsolhat magának hajcsavarókkal. Ezekkel nem könnyű bánni, de aki belejön,  ötletes formákat alkothat házilag. Mindig a kívánt lokni méretének megfelelő csavarót válasszon. Hosszú nyelű fésűt használjon, hogy a tincseket bele tudja simítani a csavarókba. A kész művet óvatosan szárítsa, nehogy megégesse a fürtöket. Száradás után hajfénnyel, lakkal erősítheti a frizurát.

Bogáncscsavarók - Kímélik a hajat, jól bírják az igénybevételt. Kezelésük egyszerű, viseletük sem kényelmetlen. Felületüket bársonnyal vagy finom szőrréteggel vonják be, hogy megragadjanak a hajon. Rögzítésükhöz nem kell csipesz, ezért utazásnál, nyaraláskor igen praktikusak. Minél feszesebben tekeri fel a csavarókat, annál formálhatóbb lesz a frizurája.

Papillot csavarók - Játékos rendetlenséget varázsolnak a fejre. Ez a változat minden irányban hajlítható drótból készül, amit  habszerű műanyaggal vonnak be. Vékony tincsekben tekerje fel a hajat egészen a tövéig, majd a csavaró két végét hajlítsa öszsze. Aprólékos munka, a száradás is hosszú ideig tart, de megéri a fáradtságot. Szeleburdi külsőnkkel éveket fiatalodunk.

Óriás csavarók - Káprázatos, dús hatást eredményeznek. A csavarók műanyagból készülnek. Ha öt-hat darabot egyenletesen eloszt a fején, és úgy szárítja be, szilárdságot és rugalmasságot kölcsönözhet hajának. Ezt akkor is érdemes kipróbálnia, ha csak dús fürtökre vágyik. A rolókat a csavarás irányával ellentétes irányban rögzítse a hajtőhöz.

Spirálcsavarók - Loknis frizurát készíthet velük. A hosszú hajat kis tincsekben tekerje fel az apró spirális csavarókra. A tincsek dugóhúzószerűen pöndörödnek össze, formájukat tartósan megőrzik. Hasonló hatás úgy is elérhet, ha a szokványos hajcsavarók használata előtt haját önmagában is megtekeri. Szárítással, hajlakkal tovább fokozhatja a bongyor fürtök tartását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában