Ország-világ

2005.05.14. 08:55

Teljes gázzal a búcsú felé?

A négyszeres világbajnok francia Alain Prost (50) mindössze fél évre taksálja Michael Schumacher (38) további autóversenyzői karrierjét.

Árvay Sándor

[caption id="" align="alignleft" width="134"] A Forma–1 francia legendája szerint Michael Schumacher még az idén búcsút int a száguldó cirkusz világának
[/caption]

„Nagy a valószínűsége, hogy Michael az idény végén befejezi pályafutását. S ez független attól, hogy sikerül-e megvédenie a világbajnoki címét, vagy sem”
– mondta el a Schumacher-válsággal kapcsolatos véleményét a nagy előd, az 1985–93 között 51 futamgyőzelmet s négy év végi elsőséget begyűjtő, 1998–2002 között saját istállót (Prost GP) irányító francia pilóta.
A Williams egykori sztárversenyzője úgy gondolja, Schumi nem tölti ki a Ferrarinál 2006 végéig szóló szerződését. Konkrét információja nincs ugyan a vébé-pontversenyben immár 34 pontos hátrányban levő karpeni klasszis terveiről, így Prost saját tapasztalataira (199 Forma–1 futamon vett részt) és más élversenyzők karrierjének alakulására alapozza jóslatát.
 – Kétségtelen, hogy Michael gyakorta mondja, hogy ma is mennyire leköti a Forma–1 világa, ám ez az érzés az egyik pillanatról a másikra megváltozhat. Mika Häkkinen sem voltmásképp, s aztán hirtelen mindentől elment a kedve. Egy rossz szezon elég volt a végleges viszszavonuláshoz…”
Nos, ami a balsikerű idénykezdést illeti, az idősebb Schumacher aligha tapasztalhat már rosszabbat. Az idei öt futamból háromban idő előtt búcsúzott, s az élen álló Alonso fényévnyi távolságra száguldott tőle. Más kérdés, hogy öt sikeres futammal, értsd: a tavaly megszokott győzelmi szériával még behozható a hátrány. [caption id="" align="alignleft" width="320"] A feleség már szívesen hallaná: „Corina, eldöntöttem, befejezem!”
[/caption]

Ezt a lehetőséget Prost sem zárja ki teljesen, mikor úgy fogalmaz: „ha pedig öszszejönne a címvédés, s így a nyolcadik világbajnoki elsőség, akkor egyértelmű, hogy itt, a csúcson kell befejezni!.”
Az olasz sajtó sem kíméli a világbajnokot: „Schumacher a padlón, ez már K. O.!” A Tuttosport a hangzatos szalagcím alatt arról ír, hogy a Ferrarit és világbajnokát érintő krízis jelei egyértelműek, itt már nem balszerencséről van szó. A La Repubblica szerint „a piros gárda mélyebbre süllyedt a gödör fenekénél”, s már álmodozni sem lehet a címek megvédéséről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában