Ország-világ

2005.06.17. 00:00

A forgalomlassítás ezúttal elmaradhat

P. P.

A személyszállítással és árufuvarozással foglalkozók országos méretű tiltakozó akciót szerveztek. Harminc pontból álló követeléseiket kedden adták át a kormány képviselőjének. Szanyi Tibor, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium politikai államtitkára betartotta szavát, a jelzett határidőn belül a tiltakozók kézhez kapták a megállapodás tervezetét. Ezzel kapcsolatban Galambos István, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének társelnöke elmondta, hogy a hivatalos válasz megfelelő alap a további tárgyalásokhoz, mert a követelések csaknem feléhez konkrét határidőket és elintézési módokat rendeltek.
Bíztatónak tartja azt is, hogy egyetlen kérést sem utasítottak vissza, valamennyiről hajlandók egyeztetni. Emiatt mások is elképzelhetőnek tartják, hogy a hónap végéig aláírják a megállapodást. Az autóbusz-vezetők és a kamionsöfőrök képviselői szombati közgyűlésükön ismerhetik meg a részleteket. Amennyiben ők is elégedettek lesznek a válasszal, nagy valószínűség szerint nem „keményítenek be”, s elmarad a kilátásba helyezett forgalomlassítás.
Bár a követelések között szerepel a hétvégi forgalomkorlátozás részleges feloldása, június 15. és augusztus 31. között érvénybe lép a kétnapos kamionstop. Szombaton reggel 7 órától vasárnap 22 óráig nem közlekedhetnek nehézgépjárművek a hazai utakon.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában