Ország-világ

2005.06.29. 06:19

Adóreform, amely nem rengette meg az országot

Szerdahelyi Csaba

Az ember azt hinné, hogy a miniszterelnök parlamenti bejelentése után az ország fele lerágta minden körmét az izgalomtól. A radikális és öt évre szóló adóreform megpendítése óta eltelt több mint egy nap, de az utóbbi hetekben viszonylag sokszor embernek nevezett polgárok körme változatlanul a helyén maradt. Az izgalom közepesen erőtlen.
A politikusok viszont gőzerővel küzdenek, hogy az igazi nyári uborkaszezon beköszönte előtt fussanak még néhány kört. Nem kis feladat, de ilyen forró napokon is lejjebb küzdhetik magukat a népszerűségi listán. A hírek tegnap arról (is) szóltak, hogy bizonyos kérdésekben nem teljes az összhang a pénzügyminiszter és az SZDSZ elnöke között. Az evások százezres táborát erősen érintő változásokról van szó. A pártvezető máris kiskaput nyitna a tervezett szigorítás bástyáján, a miniszter viszont erről hallani sem akar. Még jó, hogy nem hasra ütött döntéseket jelent be Gyurcsány Ferenc... Az is jó, hogy a koalícióban az államfő megválasztása után ismét teljes az egyetértés...
Mindenki teszi a dolgát. A jövőre választani szándékozó (egyelőre egyáltalán nem nagy tömeg) méla undorral nézi a hatalom és ellenzékének jól megszokott tusakodását. Pedig most kivételesen a tisztelt voksoló zsebére megy a játék, de úgy látszik, az emberek az ilyen viták nyomon követésébe is belefásultak. Kormány és ellenzéke pedig újra és újra egymásnak feszül, s teszi ezt a következő tíz hónapban rendületlenül.
Te jó ég, mi vár még ránk?!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában