Ország-világ

2005.06.16. 07:06

Asafa Powell tud gyorsabban is futni

CSÚCSJAVÍTÁS Tim Montgomery megvárná a doppingvizsgálat eredményét

Hegyi Áron

Asafa Powell hétfőn még csak mondta, hogy képes lehet megdönteni a 100 méteres síkfutás Tim Montgomery által tartott, 9,78 másodperces világcsúcsát. Kedden aztán bizonyított, az eddig is gyorsnak tartott athéni olimpiai pályán egy századdal gyorsabban futott, mint Montgomery (9,77). A 22 éves jamaicai sprinter a célba érés után sem fogta viszsza magát, tartogatott még egy-két meglepetést az egyébként is egyik ámulatból a másikba eső újságíróknak. Kezdte azzal, hogy a tökéletesnek tűnő futás bizony korántsem volt az igazi, meg is kapta érte a magáét az edzőjétől. – Az edzőm tisztára ki van rám akadva, úgy beszélt velem, mintha leégtem volna – mondta Powell. – Az utolsó harminc méteren még gyorsabban akartam futni, de egyre görcsösebb lettem, ahelyett, hogy ellazultam volna. Tudok én ennél gyorsabban is futni…!

A korábbi csúcstartó, Tim Montgomery, aki nemegyszer nyilatkozott becsmérlően ellenfelei képességeiről, ezúttal igencsak meglepődött. – Micsoda sokk, ez több szempontból is igazi trauma – kezdte értékelését Montgomery, aki nem mulasztotta el megjegyezni, hogy megvárná a doppingvizsgálatot… – Először is, még a szezon elején vagyunk, a nagy eredmények ilyenkor nem megszokottak, a rekordoknak inkább az idény végén jön el az idejük. Powell egyedül futott, nem voltak hozzá hasonló képességű futók, akik ösztönözték volna, ezért még meglepőbb, hogy megjavította a világcsúcsot. Sok itt a kérdőjel, az viszont biztos, keményen fogok dolgozni, hogy visszaszerezzem a rekordot. Az is az én malmomra hajtja a vizet, hogy Powellen most már ott a kényszer: meg kell őriznie hírnevét. Ő most már nem csak egy a sprinterek közül, hanem olyan futó, aki nem engedheti meg magának, hogy kikapjon.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában