Ország-világ

2005.06.06. 06:48

Elvált milliomosnejek klubja

Londonban olyan társaskör alakult, amelyben a belépő 1 millió font és a válásról szóló okirat.

Csák Elemér

[caption id="" align="alignleft" width="166"] Szép és gazdag: Halle Berry. Mint az egyik James Bond lány, gazdag és elvált – a klubban a helye.
[/caption][caption id="" align="alignright" width="87"] A cseh születési Ivana Trump alaposan megkopasztotta volt férjét: többmilliós bánatpénzt kapott
[/caption]Nem fenékig tejfel azoknak a nőknek az élete, akik milliomos férjtől váltak el, noha függetlenek, és tele van a pénztárcájuk. Legalábbis így véli az a vállalkozó, aki klubot alakított a brit fővárosban. Leburd asszony szerint a gazdag hölgyek kapcsolata a közélettel sokáig csak az ügyvédjükre korlátozódik, aki lebonyolította a válást. Amikor a dolog végre sikerül, az ügyvéd is azonnal lelép, ők pedig magukra maradnak, sorsuk a bús magány. Ezek a nők ilyenkor hajlamosak meggondolatlan kapcsolatokba keveredni. Nem hagynak időt arra, hogy végigondolják új helyzetüket, és elkövetik megint a korábbi hibákat.

A Talaka nevű klub (ami szuahéli nyelven válást jelent) sokféle szolgáltatással csábítja a tagokat. Tanfolyamokon vehetnek részt, amelyek a párkapcsolat építéséről szólnak, pszichológiai kezelésben részesülnek, divattanácsokat kapnak. Ha akarnak, részt vehetnek közös kulturális rendezvényeken, bálokon és estélyeken. A társaskör emellett neves ügyvédek, brókerek, befektetési szakértők tanácsadói körét is felkínálja – alig 25 ezer fontért egy évben (több mint kilencmillió forint).

Az összeget a legigényesebbeknek kell kifizetniük, a gyémántkártyásoknak; a szerényebb ügyfelek rubin, ezüst és arany kártyát válthatnak ki. A The Times cikke rámutat: eltérően az Elvált nők klubja című amerikai filmtől, amelyben három nő összefog, hogy bosszút álljon a volt férjen, a Talaka azt ajánlja: segít elfelejteni a múltat.

Nő a válások száma

Nagy-Britanniában a válások száma 2003-ban 3,7 százalékkal nőtt, s elérte a 167 ezret. Angliában és Walesben a válást választó férfiak átlag életkora 39-ről 42-re, a nőké a 36-ról 40-re emelkedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában