Ország-világ

2005.06.07. 06:31

Ha egy párt arcul csapja a mértéknek szánt embert

Tibay Gábor

Az első forduló végeredményének ismertetésekor feltűnően sápadt volt Sólyom László arca a karzat homályában. Tizenhárom szavazatot kapott. Vélhetően nem a szerencsétlen szám zaklatta fel, arcán olyan ember zavara látszott, aki alig hiszi el, hogy mindez vele történik. Az őt támogató nagyobbik párt frakciója ugyanis nem szavazta meg az első körben, erről azonban „elfelejtettek” egyeztetni vele. Kérdés, mennyire tisztelik azok az első polgárt, az állam fejét, a mértéknek tekintendő embert, akik még esetleges megválasztása előtt gesztusértékűen, magasról tesznek rá.
Orbán Viktor pártelnök többek között azt említette meg Sólyom László méltatásakor: olyan embert kell kiválasztani a közéleti szereplők közül, akire felnézve azt mondhatjuk gyermekeinknek: „nézd, ő képvisel a világban bennünket”. Nos, ebben a világban, amelyben az ellenzék szándékai szerint Sólyom képviselne mindannyiunkat – így a Fideszt is –, van egy hely, azt magyar parlamentnek hívják.
Ott pedig jelen állás szerint éppen a Fidesznek kellene méltó módon képviselnie jelöltjét, Sólyom Lászlót. És ha már a párt és jelöltje az egészbe belevágott, nem csak akkor kellene „méltósággal”, nagy szavakat emlegetve cselekednie, amikor azt a politikai percérdek kívánja. És akkor még a gyermekeinkről nem is beszéltünk.
De még nem késő: talán mégis megfontolandó lenne Győzikét javasolni elnöknek. Az eddigiekhez illene.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában