Ország-világ

2005.06.26. 20:12

Huszonnégy órás ügyelet vegyi balesetek esetére

Tóth Tímea

Gyors segítségre lehet mostantól számítani kisebb-nagyobb vegyi balesetek esetén is. A főpolgármesteri hivatal épületében a napokban kialakított ügyeleti helyiségből két percen belül el tudnak indulni a vészhelyzet helyszínére a magasan képzett vegyész szakemberek. A veszélyhelyzeti felderítő szolgálat két különleges járművel a tűzoltósághoz hasonlóan napi huszonnégy órás készenlétben áll a fővárosi és a Pest megyei balesetek elhárítására.
Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) főigazgatója elmondta, hogy azért Budapesten hozták létre először a vegyi felderítő ügyeletet, mert itt van a legtöbb veszélyes anyaggal dolgozó üzem.
– A három hónapos próbaüzem alatt ötvennyolc riasztást kaptunk, tizenkilencet a főváros területéről – közölte Tatár Attila főigazgató.
A megyékben továbbra is készenléti rendszerben dolgoznak a szakemberek. A hatvanmillió forintos beruházással létrehozott rendszer kiépítési költségének nagy részét az OKF állta. A főváros 3,5 millió forinttal támogatta az ügyelet létrehozását. A szolgálat az ingyenes
06-80/630-600, a 318-2218 és a 112-es segélyhívó számokon érhető el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában