Ország-világ

2005.06.08. 00:00

Már Bunyik Zoltánt is visszaéléssel vádolják

Hivatali visszaéléssel és jogtalan haszonszerzéssel gyanúsítják a hatóságok Bunyik Zoltán vajdasági oktatási és művelődési minisztert, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) alelnökét – írta kedden az újvidéki Magyar Szó című napilap.

BAMA

Nenad Simovic újvidéki kerületi vizsgálóbíró június 16-ra idézte be kihallgatásra Bunyikot. A kerületi ügyész szerint a miniszter visszaélt hivatali helyzetével, az iskolák tatarozására szánt eszközök felhasználása során jogtalan haszonra tett szert. A Bunyik elleni bűnvádi eljárás beindításával a VMSZ újabb politikusa került a hatóságok célkeresztjébe. Eddig a pártvezetés „szabadkai szárnyát”, azon belül Kasza József pártelnököt és Kern Imre ügyvezető alelnököt érték gyanúsítgatások. A vizsgálódásokat kezdeményező szabadkai kerületi ügyész egykoron állítólag a Szerb Radikális Párt (SRS) tagja volt.

Jelzésértékű, hogy egy héttel ezelőtt az SRS aktivistái magyarellenes röpiratokat kezdtek terjeszteni Újvidéken, amelyben a város korábbi vezetőit vádolták meg különféle visszaélésekkel. A VMSZ elnöksége leghatározottabban visszautasította a párt vezetői ellen „tudatosan kitervelt politikai hajszát”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában