Ország-világ

2005.06.11. 00:00

Megszállták a Dráva túloldalát az autók

Felzúdulást okozott a XIII. kerületi parkolóövezet kiterjesztése. Mostantól a Dráva utcáig terjedő lakóövezetekben is pénzt kell dobni az újonnan telepített automatákba. Az autósok többsége nem fizeti meg az óránkénti százhúsz forintot, ezért átállnak a Dráva utca túloldalára. Még a működésképtelen roncsautókat is áttolták az ingyenes zónába.

Kiss Gergely

[caption id="" align="alignleft" width="320"] XIII. kerület Harc dúl a lakóházak közelében található parkolóhelyekért
[/caption]– Elkeserítő, ami itt történik – mondta Magyar Tímea (23). – Még a járdákat is elfoglalják az autók. Kiszorulunk a saját lakóhelyünkről. Este már nem lehet a házak közelében megállni. Attól tartok, az egyetlen megoldást az jelentené, ha itt is fizetni kellene a parkolásért.

– Az övezetek kijelöléséről a kerületek döntenek, mi csak az üzemeltetésért felelünk – mondta a Reggelnek az ügyben érintett Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft. vezetője. Novák Péter elképzelhetőnek tartja, hogy a mostani helyzet magától is megoldódik, és az autósok vállalják a díj megfizetését. – A cégek egyébként ötven- százalékos kedvezményt kérhetnek. Az alsó rakparton pedig továbbra is ingyenesen lehet parkolni – tette hozzá a cég vezetője.

– Nincs napirenden a fizetőövezetek további bővítése – mondta lapunknak Dorogi Gabriella, Angyalföld alpolgármestere. – Megértem a lakók panaszait. A járdákra szabálytalanul felálló autósok miatt arra kértük a közterület-felügyeletet, hogy fokozottabban ellenőrizzék a környéket. A fizetőövezet határán jelentkező problémák elkerülhetetlenek. A megoldást a közterületen, illetve a tömbbelsőkben épített saját használatú parkolóházak és mélygarázsok jelentenék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában