Ország-világ

2005.06.08. 06:27

MKB Veszprém: új korszak

Tizenkét évi együttműködés után a veszprémi férfi kézilabdacsapat szakított a Fotex-szel. Tegnap óta MKB Veszprém a gárda hivatalos neve.

Hegyi Áron

[caption id="" align="alignleft" width="308"] Egy új korszak kezdete: Erdei Tamás (középen) elnök-vezérigazgató aláírja a veszprémi kézilabda középtávú jövőjét magalapozó szponzori szerződést
[/caption]Huszonnyolc éves fennállása legfontosabb napjához érkezett a veszprémi kézilabdasport – fogalmazott kissé érzelgősen, de feltétlenül találóan Hajnal Csaba, az európai hírű férfi csapat elnöke. Tegnap nagyszabású tájékoztatón jelentették be, hogy a gárda, ezáltal pedig a veszprémi kézilabdázók életében véget ér egy fejezet, amivel egy időben új lapot nyitnak a históriás könyvekben. Tizenkét, sikerekben gazdag esztendő után a csapat szakított eddigi névadójával, a Fotex cégcsoporttal, és új, középtávú megállapodást kötött a Magyar Külkereskedelmi Bank Rt.-vel. Az új névadó támogató három éven át biztosan állja a 300–350 millió forintos költségvetés több mint egyharmadát. A szerződés további két évvel történő automatikus meghosszabbítása jóformán csak a veszprémi kézilabdázókon múlik. Amennyiben a következő három bajnoki, illetve Magyar Kupa-sorozatban a begyűjthető trófeák legalább felét megszerzik, akkor életbe lép a kétéves hosszabbítás.

Az MKB Veszprém csapata nevében Hajnal Csaba vázolta a megegyezés hátterét. – Huszonnyolc éve, 1977-ben néhányan elhatározták, legyen Veszprémben egy sikeres, jól működő kézilabdaklub. Azt a legmerészebb álmainkban sem mertük gondolni, hogy egyszer ilyen magasságokba juthatunk. Az eredmények mögött, a szakmai munka mellett persze ott állnak a támogatók, akik a legnehezebb pillanatokban is mellettünk maradtak. Elsősorban a példaértékű önkormányzati támogatást kell kiemelnem, Veszprém városa 1990 óta néha erőn felül is támogatja a klubot. 1992-ben óriási előrelépést jelentett a Fotex megjelenése, hozzájuk köthető a csapat életének eddigi legsikeresebb periódusa. Most azonban új, reményeink szerint még sikeresebb korszak kezdődik a Veszprém KC életében. Támogatónknak köszönhetően talán első ízben tudunk középtávra tervezni, ami nagyban megkönnyíti a munkánkat. Most új távlatokat kell keresnünk, szeretnék az európai kupaporondon is emlékezeteset produkálni. Aztán jöhet a neheze, azaz fennmaradni a csúcson. Célunk az, hogy amikor 2010-ben az utca emberét megkérdezik, mi jut eszébe az MKB-ről, akkor azt válaszolja, az egy jó kézilabdacsapat.

A megegyezés részleteiről az elnök elmondta, a bank kereste meg a klubot, és tett egy gáláns ajánlatot. Ezzel ők felkeresték a Fotexet, ahol azt tanácsolták, fogadják el az ajánlatot. Az új névadó szponzor érkeztével néhány régi támogatótól meg kellett válnia a klubnak, azonban a veszteség anyagi részét kiegyenlíti az új szerződés.

Erdei Tamás, a MKB Rt. elnök-vezérigazgatója hangsúlyozta, kötelességüknek tekintik, hogy maximálisan teljesítsék a szerződésben foglalt vállalásaikat. Cserébe viszont minőségi ellenszolgáltatást várnak a csapattól. A minimális elvárás, hogy megvédjék a magyar kézilabdaéletben kivívott helyüket. Egy emlékezetes Bajnokok Ligája-szereplés már csak hab lehet a tortán, a legrangosabb európai kupasorozat megnyerését azonban nem tűzték ki célként a gárda elé. Viszont jelentős prémiummal ismernék el a világra szóló sikert. Erdei külön kiemelte, hogy a szerződésben foglalt összeg egy bizonyos részét a veszprémi utánpótlásra kell költeni, így biztosítható, hogy hosszú távon sikeres legyen a város csapata. Sugár András, a T-Mobil Magyarország Rt. elnök-vezérigazgatója is örömteli hírről számolt be, ezek szerint a mobilkommunikációs cég is három évvel meghosszabbította a klubbal kötött szerződést, méghozzá az eddiginél magasabb összeggel.

Dióssy László polgármester sem akart lemaradni a jó hírek terén. A város első embere elmondta, az önkormányzat büszke a város hírnevét öregbítő csapatra, amelyik továbbra is számíthat a támogatásra. Emellett 2006 őszére átadják a vidéki Magyarország második legnagyobb sportcsarnokát, ahol 4600 ülőhelyről lehet szurkolni az MKB Veszprémnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában