Ország-világ

2005.06.17. 06:17

Mozgó autóból lőtt a vadász Hajnalkára

Az alig nyolcvan ember lakta Ispánk fiatal, talpraesett boltosnőjét siratja.

Szemán L.

M. Hajnalkát (38) kedden este negyed tizenegy körül lelőtte egy csákánydoroszlói vadász. Az Őrségben lévő település mellett, a Tőlös dűlőben illegális vaddisznóles volt. Két vadász és egy hajtó egy mozgó autóban ült, amikor az egyik nyiladékban valami mozgást vettek észre a földút mentén. A csákánydoroszlói vadász előkapta golyós puskáját és mintegy 40 méterről lőtt. Éppen az arra sétáló Hajnalka koponyáját találta el. Az áldozat hajas fejbőrének egy darabját méterekkel az úttól, egy cserje lombján találták meg a helyszínelők.

– A helyszínelés adatai, az adatgyűjtés és a kihallgatások után megállapítottuk, hogy a vadászok több pontban is megszegték a vadászati szabályokat. Tiltott területen vadásztak. Nem győződtek meg arról, hogy valóban vadra lőnek-e. Mindezért bevonjuk fegyvereiket és engedélyeiket. A csákánydoroszlói férfi ellen foglalkozás körében elkövetett, halált okozó, gondatlan veszélyeztetés vétségének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. Azt még nem lehet tudni, hogy a vadászok fogyasztottak-e alkoholt, a vizsgálat eredménye még nincs meg – tudtuk meg dr. Nátkai Györgyitől, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletesétől. A gyanúsított együttműködött a rendőrökkel, feltáró vallomást tett, így nem vették őrizetbe.

A tragédia helyszíne egyébként nemcsak a csákány-doroszlóiak számára, hanem minden vadász számára tiltott terület. Ott egyáltalán nem szabad vadászni, így a társaságnak vélhetően orvvadászat miatt is felelnie kell majd. 

Családalapításra készült

Az ispánkiakat sokkolta Hajnalka halálának híre. A nő nyolc éve teljesen árván élt, szülei meghaltak, testvérei nem voltak. Nagyrákoson volt boltos, ám munkát keresett, mivel munkahelye hamarosan megszűnik. Barátjával, Balázzsal családalapításra készültek. Az esti film után rendszeresen kisétált az Ispánk határában lévő erdőbe levegőzni. Így történt ez kedden este is. A lány szőke volt, és vélhetően mobilozott éppen, amikor a vadász lelőtte. A telefon fényét a vad szemének nézhették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában