Ország-világ

2005.06.22. 00:00

Sebestyén eltűnt, majd meglett

Hiába vonult ki a hatóság, nem tudták elvinni a makói kisfiút. Reggel még csak a nagymama tudta, hogy hol van Sebestyén. A tizenegy éves fiú állítólag sokkot kapott a történtek miatt, és most kórházban ápolják. Estére kiderült: igaz a történet.

Dávid Szonja

[caption id="" align="alignleft" width="320"] Makó, Szegedi út 25.: Zombori Krisztina, a 11 éves fiú édesanyja tehetetlenül nézte végig, ahogy a hatóság emberei elviszik gyermeke összes személyes holmiját
[/caption]– Ha kell, a testemmel védem meg a gyerekemet attól, aki bántani akarja. Elengedném, ha menni szeretne, nem tartanám vissza, bármennyire is fájna. De ő itt akar maradni! Fél, retteg az apjától, aki többször is megverte. Miféle döntést hozott a bíróság? Azt mondják, hogy minden a gyerek érdekében történt. Keressék meg a férjemet! Kérdezzék meg tőle, hogy miért teszi ezt velünk – mondta még reggel zokogva a Reggelnek Sebestyén édesanyja, Zombori Krisztina. Az édesanya és a nagypapa nem tudja, hol van a kisfiú. Elmondták, hogy Sebestyén sokkot kapott, pánikroham tört rá az őt ért megpróbáltatások miatt, és a nagymamája vitte be a kórházba. Azt azonban senki, még a szűk család sem tudja, hogy melyikbe, hiába próbáltuk kideríteni. Mindössze azt lehet tudni: pszichiátriai osztályon kezelik a fiút. A nagymamát képtelenség elérni, lánya sem tud róla semmit. Mióta elvitte a kisfiút, nem ad életjelet magáról. Az anyuka és a nagypapa arcán halálfélelem tükröződött, amikor megjelent a hatóság. Egymást próbálták nyugtatni, fogalmuk sem volt, hogy mi következik. Csak egy dologban voltak biztosak: szerintük az apa keze messzire elér. A nagypapa elmondta, hogy már huszonnégy éves korában is belügyminisztériumi felirat volt az apa személyi igazolványában. Ezért is gondolják, hogy semmi esélyük, hiába küzdenek Sebestyénért. A gyermekét követelő férfi csakúgy, mint az elmúlt tizennégy hónapban, most sem volt a helyszínen. Mivel még egyszer sem jelent meg a nyilvánosság előtt, a nagypapa fantomapukaként emlegette Sebestyén apját.

[caption id="" align="alignright" width="214"] A végrehajtók mindent elvittek, aminek köze volt Sebestyénhez
[/caption]– Könyörögve kérem mindenkitől, vonják felelősségre az apát. Derüljön ki végre, hogy mi az igazság. Ha kell, öngyilkos leszek, csak változzanak már meg a dolgok. Inkább felkötöm magam, mint hogy ezt tovább nézzem – mondta kisírt szemmel Bálint Béla. A végrehajtók, rendőrök, valamint az apa ügyvédje és a gyámhatóság képviselője csaknem két órán át tárgyaltak. Ezalatt a környékbeliek a ház előtt izgultak a családért. – Szomorú napra ébredtünk. Embertelenség, ami most itt történik. Egy gyereket bűn így kiszolgáltatni. Szegényke sohasem heveri ki a történteket. Nem is találok szavakat, olyan megdöbbentő ez az egész – nyilatkozta felháborodottan az egyik szomszédban lakó.
A családi dráma helyszínén a szomszédok azt találgatták, mi fog történni. Várták, hogy milyen eredménnyel végződik a család és a hatóságok közötti drámai huzavona.

– Mindenkit fölháborít az ügy. Rendes, tisztességes a család, nincs olyan, aki ne szeretné őket. A piacon még aláírásokat is gyűjtöttünk, hogy megmentsük Sebestyént az apjától – mondta lapunknak sírva Pál Gézáné. A hatóságok végül bőröndökkel megpakolva jelentek meg a ház kapujában. Bár a gyermeket nem találták, a ruháit és minden személyes holmiját bepakolták egy autóba és elvitték. Sebestyénnek már tegnap mennie kellett volna. Édesapjához, Németországba. De nem találták. Délután kiderült, hogy a fővárosban, az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézetben kezelik a fiút. Az édesapa ügyvédje azt közölte, hogy az átadás is ott, az intézetben történik majd. Azt, hogy ez mikor lesz, sem az orvosok, sem Sebestyén szülei nem tudják még.

Kutyakomédia lett

A nagymamát akár egyévi szabadságvesztésre vagy közmunkára is ítélheti a bíróság – szóltak a hírek. Nemzetközi körözés a fiú ellen – szólt a másik hír. Egyik sem lett igaz. Kiderült, a nagymama hétfőn este a Lipótmezőre vitte a gyereket. Ott megvizsgálják és meghallgatják mindkét szülőt is. Sebestyént csak utána adják ki.

Dávid Szonja Kutyakomédia lett A nagymamát akár egyévi szabadságvesztésre vagy közmunkára is ítélheti a bíróság – szóltak a hírek. Nemzetközi körözés a fiú ellen – szólt a másik hír. Egyik sem lett igaz. Kiderült, a nagymama hétfőn este a Lipótmezőre vitte a gyereket. Ott megvizsgálják és meghallgatják mindkét szülőt is. Sebestyént csak utána adják ki. Makó, Szegedi út 25.: Zombori Krisztina, a 11 éves fiú édesanyja tehetetlenül nézte végig, ahogy a hatóság emberei elviszik gyermeke összes személyes holmiját A végrehajtók mindent elvittek, aminek köze volt Sebestyénhez -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában