Ország-világ

2005.06.27. 00:00

Újabb rabló, aki először tisztességes, majd támad

Módszerében a pénteki Róna utcai bankfiók rablásához hasonlít a szombati, Gyáli úti benzinkútrablás, ám a rendőrség nem erősítette meg lapunknak, hogy ők találtak-e párhuzamot a két eset között. Mindkét alkalommal a tettes először tisztességes szándékkal ment be a bűncselekmény helyszínére, majd viszszatért, és támadott.

Nagy E. D.

Mint ismert, múlt hét pénteken hitel felől érdeklődő ügyfélként jelent meg a Róna utcai bankban egy férfi, majd távozott. Nem sokkal később fegyverrel tért vissza, és a napi bevételt elvitte. Hasonló eset történt szombaton, ahol a Gyáli úti benzinkútnál a tettes először vevőként tért be a töltőállomásra. Egy doboz cigarettát vásárolt, majd ő is távozott. Pár perc múlva visszatért, leemelt a polcról egy üdítőt, majd a pénztárhoz lépett, és fegyverrel követelte a bevételt. A zsákmánnyal aztán elmenekült.

A férfi 170-175 centiméter magas, átlagos testalkatú. A bűncselekmény elkövetéséhez kék színű baseballsapkát, sötét pulóvert, valamint kék farmert viselt. A rabláshoz egy fekete, 20-25 centiméter hosszú, szekrénytáras pisztolyt használt. A rabló nyomravezetőjének kétszázezer forint üti a markát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában