Ország-világ

2005.07.09. 00:00

Átszáguld az országon a tizedik boros futam

Ez évben jubileumi, tizedik alkalommal indul útjára neves közéleti, üzleti, művészeti, sport- és médiakiválóságokkal a Magyar Borok Útja Rali augusztus utolsó hétvégéjén. Az exkluzív boros autótúra mára a legjelentősebb hazai (bor)kulturális társasági eseménnyé nőtte ki magát.

Balaton B.

Tíz évvel ezelőtt Ferjáncz Attila autóversenyző és Regőci Attila pr-üzletember találta ki a magyar borútkalandozást. Nem pusztán a hazai borok népszerűsítését célozták meg, hanem a több ezer éves magyar borkultúrát ötvözték borvidékeink, gasztronómiánk, turisztikai vonzerőnk, környezetvédelmünk és közlekedésbiztonságunk népszerűsítésével. Regőci Attila elmondta: „Eddigi, élményekben gazdag túraéveinkben a legtöbb magyar történelmi borvidéket végigbarangoltuk. Sok baráttal erősítettük meg kezdeményezésünk nemes céljait: a bor, béke, barátság, biztonság közérdekű céljait.”
Az idei verseny a Dunántúl borvidékeinek egy részét mutatja be. A napi célállomás Keszthely és Pécs városa lesz. A résztvevők közül néhányan: Bock József, B. Tóth László, Baja Ferenc, dr. Fazakas Szabolcs, Herényi Károly, Hortobágyi Éva, Kuncze Gábor, Pintér Sándor, Polgár Zoltán, Salgó László és Stumpf István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában