Ország-világ

2005.07.09. 00:00

Átszáguld az országon a tizedik boros futam

Ez évben jubileumi, tizedik alkalommal indul útjára neves közéleti, üzleti, művészeti, sport- és médiakiválóságokkal a Magyar Borok Útja Rali augusztus utolsó hétvégéjén. Az exkluzív boros autótúra mára a legjelentősebb hazai (bor)kulturális társasági eseménnyé nőtte ki magát.

Balaton B.

Tíz évvel ezelőtt Ferjáncz Attila autóversenyző és Regőci Attila pr-üzletember találta ki a magyar borútkalandozást. Nem pusztán a hazai borok népszerűsítését célozták meg, hanem a több ezer éves magyar borkultúrát ötvözték borvidékeink, gasztronómiánk, turisztikai vonzerőnk, környezetvédelmünk és közlekedésbiztonságunk népszerűsítésével. Regőci Attila elmondta: „Eddigi, élményekben gazdag túraéveinkben a legtöbb magyar történelmi borvidéket végigbarangoltuk. Sok baráttal erősítettük meg kezdeményezésünk nemes céljait: a bor, béke, barátság, biztonság közérdekű céljait.”
Az idei verseny a Dunántúl borvidékeinek egy részét mutatja be. A napi célállomás Keszthely és Pécs városa lesz. A résztvevők közül néhányan: Bock József, B. Tóth László, Baja Ferenc, dr. Fazakas Szabolcs, Herényi Károly, Hortobágyi Éva, Kuncze Gábor, Pintér Sándor, Polgár Zoltán, Salgó László és Stumpf István.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában