Ország-világ

2005.07.27. 00:00

Babakocsibarát járdák és gyalogos-középszigetek

Tóth T.

Lezárult a budapesti útfelújítások első része, az elmúlt két hétben tíz korszerűsített szakaszt adtak át a forgalomnak. Július 10-én a IX. kerületi Dési Huber utcáról tűntek el a munkagépek, majd a IV. kerületi Árpád úton, a kőbányai Mádi utcában, a XVII. kerületi Szabadság utcában, a kispesti Nádasdy utcában, az óbudai Árpád fejedelem útján, a XVI. kerületi Mátyás király utcában és a terézvárosi Nagymező utcában fejezték be a helyreállítást.

Legutóbb pénteken a csepeli Ady Endre utca Védgát és Duna utca közötti szakasza készült el. Itt június végén kezdték meg a nagy forgalmi terhelés miatt repedezett útburkolat marását. Tíz centiméteres új aszfaltot raktak le, átépítették a buszmegállóperonokat, és nyolc ponton akadálymentesítették az ötszáz méter hosszú járdát. A XV. kerületi Rákos úton kilenc buszmegállót teljesen felújítottak. Négy úgynevezett középszigetet alakítottak ki az 1200 méter hosszú útszakaszon. A járdát huszonkét ponton lesüllyesztették, ezzel megkönnyítve a kerekes székkel való közlekedést. Augusztus elejére elkészül a budafoki Mária Terézia utca, a józsefvárosi Mária, az erzsébetvárosi Bethlen Gábor, a XIII. kerületi Dagály és a pesterzsébeti Lázár utca.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában