Ország-világ

2005.07.04. 00:00

Bátran elő a formás lábakkal!

Csípőre tolt, rövidülő nadrágok különböző bőségben – ez a nyár slágere. A nőiesség és a sportosság találkozásának lehetünk tanúi a nagyanyáink halásznadrágját és a lovaglónadrágot ötvöző stílusban. Ismét előtérbe kerülnek a formás női lábak.

Németh Zsuzsa

A hosszú, bő fazonok után most a legdivatosabbak a lábszárközépig érő modellek, amelyek szabása láttatni engedi a vádlit és a bokát – mondja Butor Krisztina stílustanácsadó. Szerinte ma már nem trendi, ha egy nőnek a nadrág fölött szabadon virít az egész hasa. Csupán a csípőnek szabad finoman kivillannia, ezért megfelelő hosszúságú felsőket illő választani.

Forró, nyári napokon az üdülőhelyeken persze többet is megmutathat magából egy nő. Mindenki szabadjára engedheti a fantáziáját, az új divatirányzat szerint ugyanis bármit magunkra húzhatunk, ami illik a személyiségünkhöz. A sok újdonság mellett visszaköszönnek a régi, klasszikus szabásvonalak. Reneszánszukat élik a lenvászon kelmék, és a szivárvány színeiben pompázó félig műszálas, kevésbé gyűrődő anyagok. A nadrágokhoz apró virágokkal, csíkokkal díszített felsők ajánlottak: rövidebb és hosszabb fazonban egyaránt.

 


A hangsúly a rugalmasságot, dinamikusságot sugárzó testekre, a szép derékvonalakra helyeződik. Aki a fiatalos stílust kedveli, nyugodtan lehet kissé merészebb. Csípőn, hasi tájékon legyen passzentos, de kényelmes a nadrág. Szára lehet egyenes vagy enyhén trapéz, illetve térd alatt szűkített.

Az idei divat meleg színpalettával kedveskedik a szemnek. A krém, az aranyosbarnás, a narancs a legmenőbb. Továbbra is tarolnak a terepszínek: a zöld természetes árnyalatai, a földbarna, a kopottas khaki és a sötétkék. Minél lágyabbak és melegebbek a színek, minél inkább a természetességet részesíti valaki előnyben, annál kiegyensúlyozottabb, magabiztosabb látszatot kelt. Sok-sok kiegészítő jött újra divatba: kis vászonkalapok, színes kendők, táskák, nagy virágos textilszütyők.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában