Ország-világ

2005.07.06. 06:15

Bodrogi László a 19. helyre csúszott vissza

BAMA

A Discovery Channel két másodperc előnnyel megnyerte a tegnapi 67,5 km-es csapatversenyt a Tour de France-on. Ezzel a hatszoros győztes kapitány, Lance Armstrong átvette a vezetést a francia országúti kerékpáros-körversenyen.
Bodrogi László a hatodik időt kerekezte a Credit Agricole együttesével, így a harmadikról az összetett 19. helyére esett vissza. A nap legnagyobb vesztese mégsem a magyar kerekes, hanem a 4. szakasz előtt éllovas David Zabriskie volt.
Az amerikai hiába vezetett valamennyi ellenőrző pontnál a
Team CSC-vel, az utolsó kilométeren elesett, így több mint egy perccel a társai mögött ért célba. Magyarán elvesztette az éllovasnak járó sárga trikót, ráadásul a CSC két másodperccel a győzelemről is lemaradt.
Bodrogi László eddig várakozáson felül teljesít. A második szakaszt követően a harmadik helyre tornázta fel magát, ezt a pozíciót a harmadik futamot követően is megőrizte. A tegnapi negyedik szakasz eredményeként ugyan visszaesett, de szereplése így is kellemes meglepetést szerzett.
A magyar kerekes egyébként az első két szakasz után alaposan elfáradt. Elmondása szerint leginkább a második nap merítette ki, amikor három társával együtt egy csaknem 140 kilométeres szökés részese volt. Ennek megfelelően a tervei között az szerepelt, hogy a harmadik futamban a biztonságra törekszik, és a mezőnnyel halad. A futam után végül tartani tudta összetettben a harmadik helyet. Tegnap a csapatidőfutam viszont nem úgy sikerült, ahogy azt tervezte, ennek eredményeként csúszott hátrább az összetettben.
A tavaly bevezetett szabály szerint a csapatidőfutamon maximálták a hátrányokat. Vagyis a második CSC kerekesei két másodpercet vesztettek ugyan a Discovery versenyzőihez képest, de a 35 mp hátránnyal harmadik T-Mobile tagjai csak harmincat. A további csapatok versenyzőinek sorrendben maximum 40, 50 – és így tovább – mp-es hátrányt regisztráltak, így a hatodik Bodrogiéknak 1:41 perc helyett csupán egy percet.
Ma a Chambord és Montargis közötti 183 kilométeres szakasz vár a francia kerékpáros-körverseny mezőnyére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában