Ország-világ

2005.07.21. 07:20

Disznóságra derült fény a disznósajtok ügyében

A romlott disznósajtok ügyében május óta nyomozott a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság. Akkor több megbetegedés történt a megyében, és ezek két élelmiszerüzlethez voltak köthetők. Az ÁNTSZ vizsgálatot indított, és egy élelmiszer-áruházlánc nagymarosi és dányi boltjában romlott disznósajtot találtak. A rendőrség megkereste a beszállító cég ügyvezetőjét, aki azt vallotta, magánnyomozót fogadott az ügy kiderítésére. Így derült ki, hogy az egyik fuvarozó volt a tettes.

N. E. D.

– A férfi azt állította, a Lehel téri piacon szerezte be a húst, ám ellentmondásokba keveredett – mondta lapunknak Gulyás Krisztián nyomozó. Kiderült: R. Zsigmond Zsoltnak főnöke ajánlott fel ötmillió forintot azért, hogy vállalja magára a bűncselekményt. T. István, a cég ügyvezetője tagadta ezt. Nem derült ki végül, a pénzt kifizette-e a férfi az alkalmazottnak. Az is kérdéses, honnan származott a romlott hús. A két férfi ellen ártalmas közfogyasztási cikkel való visszaélés miatt indult eljárás, de várhatóan hatóság félrevezetése miatt is felelniük kell. Utóbbi eljárásba már mások is gyanúsítottá válhatnak, mivel a dolgozók elhallgatták, hogy a pénzt nekik is felajánlotta a beszállító cég ügyvezetője.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában