Ország-világ

2005.07.14. 06:52

Guggolás közben büfiztet

Két esztendővel Sydney előtt Nagy Tímea megszülte Csenge lányát, majd olimpiai bajnok lett 2000-ben. Athén előtt megérkezett Luca, s Tímea ott is aranyérmet szerzett. Néhány hete, június 22 óta Csanád is a család tagja, Pekingben tehát…

Malonyai Péter

[caption id="" align="alignleft" width="320"] Nagy Tímea kétszeres olimpiai bajnok és háromszoros édesanya kisfiával, a háromhetes Csanáddal
[/caption]A két gyerek, két arany talán legünnepibb pillanatában, az athéni olimpiai dobogó legfelső fokán Nagy Tímea titkos jelekkel adta férje, Varga Sándor tudtára, hogy jöhet a harmadik… Nos, nem egészen egy évvel később, június 22-én megszületett Csanád, s a törvényszerűségekben hívő olimpiai bajnok öttusázó, Móna István máris így gratulált: – Peking tehát már rendben van, de mi lesz 2012-ben?
A vívónőnek persze most, a három gyereket gondozva csak a legritkábban jut eszébe a soros olimpia. A vívás viszont már jelen van az életében.

– Guggolások közben büfiztetem a kicsit, ezzel erősítem a lábamat, hogy könnyebb legyen a visszatérés – mondja. – Messze még az idő, amikor újra pástra léphetek, így nem is gondolkozom azon, megküzdök-e a pekingi indulásért, de az biztos, hogy vívni fogok. Nem lehet csak úgy, egyik napról a másikra letenni a párbajtőrt.

Az mindenesetre tény, hogy a gyerekek eddig is jótékony hatással voltak Nagy Tímea vívására. Ezt azzal magyarázza, tudta, hogy van fontosabb annál, mi történik a páston, így nem görcsölt rá a versenyekre. A történtekhez hozzátartozik még: mindkét szülés után leírták Nagy Tímeát, hogy aztán természetesen azok ünnepeljék legforróbban, akik ellene beszéltek. A bajnoknő mosolyog ezen, most nincs ideje rácsodálkozni az emberi gyarlóságokra. – Szinte azt sem tudom, mi van, reggel, délután, este vagy éjjel – mondja. – Nagy segítség, hogy az egész család lesi, mire van szükségünk, s az is, hogy Csenge és Luca partner mindenben. Csengére nyugodtan rábízhatom a kicsit, úgy vigyáz rá, ahogy kell, nagy gyerek már, Lucával nehezebb, ő néha játék babának nézi Csanádot, nála meg így természetes. De féltékenység nincs bennük, ami szerencse, persze, ha lenne, az is magától értetődne most még.

Őszintén meglepte, hogy harmadjára fia született. – Nekem lányom szokott lenni… – kiáltott föl, amikor meglátta a gyereket. Mert ahhoz ragaszkodott, hogy ne mondják meg neki, fia lesz-e vagy lánya, úgy tartja, az élet egyik legszebb pillanata, amikor kiderül, melyik lett a kettő közül. Azóta persze már a lehető legtermészetesebb neki, hogy fia (is) van. – Három napja azt álmodtam, hogy megszületett a második fiunk… – mondja, és halkan hozzáteszi, soha nem tudható, mit hoz az élet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában